algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Obrim camins...

134873

Aquest és el títol de la nova etapa que iniciaran les Fundacions Darder-Mascaró. El dimecres 12 de juliol a Can Alcover la presentarem al públic, aprofitant la cloenda del curs 2016-2017.

Obrim camins per tota una sèrie de fites que ens hem marcat, ja veieu que hem modificat, en primer lloc, el nom. Ens coneixen ja molta gent com a Les fundacions, per afegir-hi Emili Darder i Ateneu Pere Mascaró... ho trobem massa llarg i enrevessat. Per això direm Fundacions Darder-Mascaró, més fàcil de dir i de recordar. Recordeu que l’any passat, el mes d’abril del 2016 signàrem l’acord de col·laboració d’ambdues fundacions, d’aleshores ençà la feina ha estat profitosa i enriquidora. La memòria d’activitats d’enguany és prolífica i la podreu trobar a la nostra web després del 12 de juliol.

Obrim camins per pensar millor la nostra realitat i contribuir als intents de transformar-la, per la qual cosa tenim una àrea d'anàlisi de la realitat i elaboració d’alternatives. Aquesta àrea treballa en diversos espais: Per la renovació i enfortiment del sindicalisme de classe, també tenim l’espai d’Història. Espai de construcció nacional i sobirania. Espai per organitzar la commemoració del bicentenari del naixement de Carles Marx el 2018 i finalment l’espai sobre els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Grups de treball formats per persones que de manera diversa volen dur endavant aquestes iniciatives.

Per impulsar el debat democràtic a la nostra societat, comptem amb una àrea de debat i divulgació que organitza jornades de reflexió i debat, taules rodones i col·loquis així com presentació i divulgació de llibres, revistes, audiovisuals, estudis...

Per contribuir a la millor formació de quadres socials, tenim una àrea de formació que organitza cursos, jornades de debat... En aquesta nova etapa volem donar a la formació la prioritat que es mereix i caminar cap a la creació d'una escola de formació per una ciutadania lliure i alternativa: l'Escola Oberta Ciutadana.

Volem donar veu a les opinions alternatives i per això comptem amb l’àrea de comunicació i l’edició de L’altra mirada, revista mensual digital que ja ha arribat al número 63.

Obrim camins igualment per contribuir a crear xarxa cívica i social de pensament crític, tenim l’àrea de relacions sociopolítiques que manté relacions amb altres fundacions dels pobles de l’Estat espanyol i que han celebrat ja dues trobades, la darrera a principis de juny, a Barcelona. Les fundacions presents a les trobades són: Fundació CIEMEN, La Fundació Irla , Iratzar Fundazioa,  Fundació Nexe, Alkartasuna Fundazioa , EzkerraBerri Fundazioa, Galiza Sempre, Fundación Gaspar Torrente , Fundacion Moncho Reboiras,  Arangiz Fundazioa i  Ipar Hegoa Fundazioa conjuntament amb les Fundacions Darder-Mascaró.

Finalment obrim camins per a participar en peu d’igualtat en la lluita de les plataformes progressistes presents a la nostra realitat, amb l’àrea de participació de Fundacions Darder – Mascaró dins entitats i/o plataformes plurals, com són: Plataforma contra el TTIP de Mallorca.  Grup Renda Bàsica de les Illes Balears. FIARE Banca Etica, la Plataforma per la reforma del sistema de finançament. Així mateix participam de manera activa en diversos col·lectius com l’Associació Mercat Social Illes Balears, el Col·lectiu Alternatives, Comissió 24 de febrer, Plataforma 31D,el Centre de recerca i difusió de la lluita democràtica, de recent constitució i també a la proposta de creació d’una associació de Cohousig.

I finalment per millorar el nostre funcionament, tenim una àrea d’administració i organització.

En poques paraules, obrim camins per totes aquestes fites i necessitem la col·laboració de molta gent que vulgui treballar amb nosaltres per contribuir a transformar la nostra societat. Us convidem a venir el dimecres 12 de juliol, a Can Alcover a les 19,30. Parlarem de tot això, us mostrarem més novetats, mentre fem una picada i gaudim d’estar junts!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.