cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El xou de MÉS

Entre titulars sensacionalistes, tertúlies pujades de to, i unes disculpes que sovint han sonat exagerades va començar fa cosa d'una setmana, el xou que esquitxa MÉS. Es fa difícil, entre tant de renou, sovint artificial, fer-se una idea del que està passant realment. Es parla de contractes "a dit" en benefici del director de la campanya electoral del 2015 amb una considerable suma de diners per sis treballs realitzats. Dimiteix la Consellera de Transparència tot i que l'expresident Soler, amb àmplia experiència de govern explica al Tot 4 de Canal 4, que en realitat, no és aquesta Conselleria la que té la capacitat per a controlar aquests afers, sinó la d'Hisenda.

I aquí és quan hom es demana; perquè ha dimitit? Coneixien bé, els respectius responsables les funcions de cada conselleria? I encara que en fos ella la responsable, s'ha fet quelcom que mereixi una dimissió? Els treballs es varen fer? Eren de qualitat i necessaris? El preu era raonable? És en Jaume Garau un destacat professional en el seu àmbit o és un grimpaire endollat de partit com tants altres? Són aquestes les preguntes que, des del meu punt de vista haurien de respondre els mitjans de comunicació. És evident que Jaume Garau és un professional preparadíssim i amb un currículum brillant. Que en algunes d'aquestes adjudicacions, es va poder fallar en el procediment, no ho discutesc.

Ara bé, veure dimissions, una crisi oberta entre MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, alts càrrecs que es disculpen com si s'haguessin fet coses gravíssimes, entrant en dinàmiques gairebé autodestructives es fa difícil d'entendre. Un projecte com MÉS hauria de poder permetre's no anar a remolc de determinats titulars. Perquè al darrera, hi pot haver interès a carregar-se tot allò que representa. De fet, des d'alguns mitjans, ja s'han precipitat a posar al mateix nivell aquests suposats errors amb la corrupció que afecta els dos partits estatals campions en la matèria; PP i PSOE. S'ha fet esment també a l'etapa del pacte PP-UM. I això és absurd i no s'aguanta per enlloc.

Hem tem però que li correspondrà a Més reflexionar. Per exemple quant al grau d'autoexigència imposat. Si pot resultar o no, un llast per executar una acció de govern àgil i eficaç. Els caldrà també replantejar-se si el PSIB-PSOE és un soci fiable o en canvi, pot estar temptat a maniobrar en contra de MÉS com va fer, al seu moment, el PP en contra d'UM. Difícil tot plegat. Encara més quan els grans mitjans de comunicació són poc propers a la formació. MÉS però, ha de reivindicar la bona feina feta fins ara, seguir cap endavant i, si s'equivoquen, valorar fredament la magnitud i la importància real de l'error en qüestió. I plantar-se, si es creu oportú, davant algunes pressions mediàtiques interessades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalina, fa mes de 6 anys

Quan hi ha un afer que no s'acaba d'entendre, sempre hi ha una pregunta a fer: A qui beneficia aquest atac a Jaume Garau? Què amaga?
Crec, com diu Jaume Burdils, que no hi ha motiu suficient per armar aquest xou.

Valoració:4menosmas
Per Nina, fa mes de 6 anys

Aleshores... com així aquests contractes, justament aquests, no es feren públics? No ens volgueu prendre per beneites!

Valoració:30menosmas
Per Feis rialles, fa mes de 6 anys

No vos ho creis ni vosaltres

Valoració:40menosmas
Per Xec, fa mes de 6 anys

Molt encertat. Jo personalment, vista la qualitat dels treballs i el benefici inqüestionable per a la societat, som partidari de prometre, a la propera campanya, que se seguirà comptant amb Jaume Garau.

I crec que el principal error ha estat que Més per Mallorca comprés el relat de qui els volen destruir i permetés que Francina fes dimitir na Ruth, quan el psoe en lloc faria dimirir un conseller per res semblant.

Valoració:-25menosmas
Per Amb força, fa mes de 6 anys

Molt encertat, crec es important puntualitzar que els treballs han estat més que satisfactoris per lo comú, 12.5MM X Palma, 19MM x innovació, augment en un 67% la sinfónica

Valoració:-26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente