algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Sobre descomptes i residents

Aquesta setmana la Vall de Sóller ens ha sorprès amb dues notícies, d’una banda la programada desaparició del peatge del túnel i d’altra l’eliminació mitjançant sentència judicial del descompte de resident del tren de Sóller.

Sobre la primera notícia poca cosa a dir, ja veurem quin és el preu definitiu que pagarem els ciutadans d’aquesta comunitat per rescatar de la concessionària 5 anys abans del previst el famós túnel. Respecte a la segona, la pèrdua del descompte ferroviari, aquesta entrarà en vigor a partir de l’1 d’abril, data a partir de la qual s’equipararà el preu del bitllet entre residents i turistes. Tot perquè, segons la sentència, fins ara s’ha estat aplicant un tracte discriminatori cap als ciutadans europeus.

Fa anys ja es va eliminar la gratuïtat d’entrada als museus públics, perquè aquests eren gratuïts pels espanyols que portaven el DNI i no per a la resta, per tant sí que hi havia un tracte discriminatori cap als estrangers en general, però aquest no és el cas, qualsevol estranger pot ser resident a Mallorca i per tant beneficiar-se del descompte al Tren de Sóller. Quelcom no s’ha fet bé des de les nostres institucions per evitar aquesta resolució, idea sobre la qual em reafirm quan el conseller Marc Pons argumenta que com el tren i el tramvia són atraccions turístiques, no se li pot aplicar el mateix criteri que es fa amb els vols i trajectes en vaixell i que “tranquils la sentència no serà extensiva als desplaçaments cap a la Península”. Faltava més, senyor Conseller!!!

Qualcú no ha practicat tota la diligència necessària perquè un ciutadà alemany ens hagi igualat a tots, turistes i residents, però per pagar més.  Els primers que no deuen estar molt contents són els seus compatriotes residents, a l’hora de pagar el bitllet, perquè insistesc aquí no existeix discriminació per raó de nacionalitat des del moment que un espanyol no resident a Balears paga igual que un alemany o britànic.

Però que els arbres no ens impedeixi veure el bosc!, el rerefons real subjacent és que degut al pèssim finançament i posicionament de Balears dintre de l’Estat, patim de cada vegada més intensa els costos de la insularitat. Els preus que paguem per serveis i productes són cada dia més europeus i menys espanyols, la qual fa que la nostra terra també que sigui cada dia més europea i menys espanyola, al contrari de nosaltres, els seus habitants, que cada dia ens fa més espanyols de segona i menys europeus!!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 7 anys

El rescat del túnel de Sóller és una greu errada que ens costarà molts diners i suposarà la banalització definitiva de Sóller, que es convertirà en un Valldemossa II.

Llegiu el fantàstic article de Matías Vallès al respecte publicat al DM.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente