algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Els reptes de 2017

El Govern preveu un creixement de l'activitat econòmica de les Illes del 3,7% el 2017, una mica inferior al que calcula per aquest any, del 4,1% del Producte Interior Brut.

El 2017 serà positiu, des del punt de vista turístic. Podem esperar una activitat similar a la d'aquest 2016. Els dos punts d'incertesa en el sector turístic seran el brexit i les conseqüències que pugui dur la regulació del lloguer vacacional.

En termes macro, hi ha diferents focus d'inestabilitat: l'elevat deute públic i el principi del final dels efectes positius provocats per la baixa inflació, la baixada del preu del petroli i els tipus d'interés baixos.

Per una banda, diferents institucions públiques de caràcter supranacional demanen estímuls fiscals. És a dir, expansió de la despesa. Per altra, demanen retallades per a poder complir l'objectiu de dèficit i disminuir el deute públic.

I a nivell regional, hi ha diferents debats que continuaran d'actualitat el proper any, el més important és la recuperació dels drets dels treballadors. És inassumible que una de les regions més pròsperes de l'Estat espanyol tengui treballadors pobres. D'altres són la sostenibilitat del sistema del benestar, la millora del mercat laboral i l'adaptació d'empreses i treballadors a les noves demandes del mercat, un tema que inclou des de la venta per internet fins als horaris comercials o els nous perfils laborals i nínxols de mercat. A nivell social calen mesures urgents per aturar la desigualtat creixent i tornar als principis d'equitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emili de Cala Llombards, fa mes de 7 anys

Idò jo no veig que estigui tan mal redactat. Me pareix una redacció correcta.

Valoració:1menosmas
Per Cinquet rascat, fa mes de 7 anys

Com a redacció de 1r de l'ESO arribaries a un cinquet rascat.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente