algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Trenta anys, premis paritaris

Enguany és any de celebracions i aniversaris...fa trenta anys que l’Obra Cultural Balear fa iniciar els premis 31 de desembre, premis amb noms de figures insignes de la nostra cultura. Enguany, amb la trentena arriba la paritat en el nombre de persones que rebran els guardons el proper 29 de desembre al Teatre Principal.

Enguany la xarxa territorial, les delegacions, i les persones sòcies han remès a la Junta un bon grapat de candidatures. Una quarantena de persones i entitats que mereixen premis per la seva tasca a favor de la nostra cultura i la nostra llengua, del país.

La tria per part del jurat no ha estat fàcil. Finalment tenim els noms i llinatges dels vuit premis. Hem de destacar allò que hauria de ser normal. Que hi hagi mateix nombre de dones i d’homes hauria de ser habitual, no hauria de ser notícia. I ho és. Perquè ja va quallant la necessitat de reflectir allò que trobam a la nostra societat. Les dones som el 52% de la població, som presents en molts àmbits de la vida associativa convé que siguem també presents en els guardons.

La junta de l’OCB del període 2014-2018 té majoria de dones. L’activitat de les delegacions territorials, als pobles de Mallorca, està sustentada en bona part per sòcies que organitzen les activitats culturals, els actes cívics en col·laboració amb altres entitats i institucions. Les joves són presents en el voluntariat que fa possible el dia a dia de l’entitat cultural amb més solera i bagatge de la nostra illa.

N’Antònia Vicens, escriptora, na Joana Maria Palou directora del Museu de Mallorca, na Lucia Pietrelli, són les premiades individualment per les seves tasques. Les entitats Memòria de Mallorca, que presideix na Ma Antònia Oliver París té un bon grapat de voluntàries que hi treballen col·lectivament. La resta, Al Mayurqa, Emissora Ràdio Arrels, en Biel Massot i Muntaner i en Bartomeu Arbona, completen els premis. Els rebran, recordau-ho, el proper 29 de desembre, dijous, al Teatre Principal en una gala carregada d’actuacions des de les 20,30 h. La setmana propera ja podreu reservar les entrades al Teatre, sigueu o no sòcies de l’Obra.

L’Obra Cultural Balear ha fet una passa important que tindrà difícil tornar enrere en properes edicions. Perquè una vegada que ho has reconegut, la paritat en el nombre de premis, farà mal que es torni a la majoria d’homes.

I així com ha fet l’Obra volem suposar que passarà a altres institucions i entitats. Els propers premis Ramon Llull que atorga el Govern de les Illes Balears, o les medalles i reconeixements dels Consells i Ajuntaments aniran seguint l’exemple de l’Obra...

Candidates n’hi ha sempre, no val l’excusa tan fàcil del «no hi ha dones que es presentin...» Potser costa més cercar-les, però hi són. Si ens hem compromès públicament en la igualtat és evident que s’ha de reflectir en l’acció quotidiana.

Enhorabona a les persones premiades, dones i homes. Enhorabona a la Junta de l’OCB que ha donat aquesta passa. Enhorabona a les sòcies, a les delegacions que han proposat tantes candidatures.

Ens veurem el 29, al Teatre Principal!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per yuam, fa mes de 7 anys

Lila, has encontrado la razon por la que estas aqui!!! biennnnn

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente