muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Carta oberta al conseller de Turisme Biel Barceló

Honorable Sr. conseller de Turisme,

Ens trobem de ple a la que sens dubte serà la millor temporada turística de la història de la nostra comunitat. El 2016 està sent un any al qual podem veure quan gran i inacabable és la cotització del nostre territori com a destinació turística. I gaudirem de veure com els nostres rivals mai no arribaran a conjugar qualitat, seguretat i paisatge com ho feim nosaltres, perquè som els millors.

Però Hble. Sr. conseller, també està sent un any d’advertència, un any al qual podem veure i palpar on tenim els límits de les nostres capacitats. El col·lapse diari de les carreteres, la manca d’aigua potable, problemes de depuració, platges i carrers saturats, friccions a la  cohabitació entre residents i visitants, així com la baixa qualitat d’alguns productes i serveis, els trobem dia rere dia, als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Cal posar fil a l’agulla!, i vostè, Honorable. Sr. conseller, disposa de bona part dels instruments per reconduir una situació, que de continuar així ens pot fer morir d’èxit.

El Parlament de les Illes Balears, principal òrgan de la nostra comunitat, li encomanà a iniciativa d’El Pi tres tasques bàsiques i principals sota el seu àmbit d’actuació, repassem-les:

1a Regulació del lloguer vacacional. Urgent i necessari, hi està en joc la convivència entre residents i turistes. Sí Conseller, sé que el tema és molt problemàtic, i què no és fàcil de trobar el punt d’equilibri entre la situació actual, que impedeix el desenvolupament del producte i la liberalització total del mercat. El centre de Ciutat comença patir els efectes d’una invasió per la qual no hi està preparat i fins ara l’únic que sabem de vostè és l’anunci que va fer informant sobre l’incompliment legal del termini per redactar la tan desitjada regulació.

2a Tot Inclòs.  Sr. conseller no es tracta de demonitzar aquest producte, sinó dotar-lo d’uns mínims de qualitat perquè aquest s’adapti plenament als seus vertaders destinataris: el turisme familiar. No com ara, que bàsicament serveix perquè ordes d’estrangers puguin beure alcohol les 24 hores del dia.  

3a Lloguer de vehicles.  Conseller, no li crida l’atenció que sigui la mateixa patronal la que “supliqui” la regulació del sector? Aquest nou incompliment de la seva conselleria provoca que continuï la completa indefensió del consumidor davant dels abusos d’empreses alienes a la nostra terra i sobre la que per cert, no hi tributen els seus imposts.   

Apreciat Biel, ha passat més d’un any, temps més que suficient per agafar el pols del que és governar. Et trobes a una situació on els polítics demostren la seva talla i si són capaços de materialitzar tot allò que s’ha predicat des de la “còmoda” oposició. Les condicions són immillorables, el Govern disposa d’una ampla majoria parlamentària i voluntat de diàleg amb altres formacions tal com s’està veient al llarg de la legislatura.

No és una tasca fàcil, però la teva conselleria és la més important i tu la vares triar. Biel, anem per feina!

Atentament,

Pep Franco

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martí, fa mes de 7 anys

El que ha de fer Gabriel Barceló, com a dirigent de Més és dur a la pràctica la seva ideologia d'esquerra progressista i aplicar el seu programa, que per això el vàrem votar: reduir el turisme massificat i depredador de les grans cadenes hoteleres, el tot inclòs i el turisme d'alcohol i reconvertir-lo en el turisme desenvolupador, diversificat i respectuós amb el territori que es practica als habitatges vacacionals

Valoració:5menosmas
Per SCC undemés, fa mes de 7 anys

Repeteixo el què he escrit en una altra notícia d'aquest mateix diari:

S'està demanant mesures urgents al Govern actual quan portem 20 anys de creixement constant sense que s'hagi sigut capaç de fer res malgrat s'estava veient cap a on anàvem. Durant aquests anys s'ha prioritzat quantitat en lloc de qualitat i ara rebem les conseqüències. Els col·lectius, entitats, partits, etc que demanaven mesures de prevenció s'els tractava d'anar en contra del turisme, motor econòmic de les illes. Enguany, quan el Govern vol posar fil a l'agulla, reb atacs i crítiques de diferents sectors en el mateix sentit. El què ens hem de preguntar és, què ha significat durant aquests anys el creixement per al benestar de la nostra ciutadania, la sostenibilitat del nostre territori i per la disposició dels nostres recursos econòmics? Dit d'una altra manera. Què ha comportat de benefici per a les nostres Illes aquest creixement desmesurat del turisme?

El què tenim clar és que s'han de prendre mesures valentes i sense dilació per a sol·lucionar aquest problema. Però aquestes mesures s'han de consensuar amb tots els sectors de la nostra societat i arribar a compromisos per part de tothom en el sentit de fer un Pacte per un Turisme Sostenible i Responsable i no ens trobem amb sorpreses de que es vagin canviant de polítiques depenent del color del Govern de torn.

Valoració:0menosmas
Per Sa qüestió, fa mes de 7 anys

Senyor Franco:
Vostè aposta per limitar el lloguer turístic i permetre el tot inclòs. Exactament la mateixa postura que els hotelers.
Viurem i coses veurem...

Valoració:8menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 7 anys

Si badam l'any que ve ens trobarà amb els pixats al ventre ( o amb els calçons baixos).

Valoració:4menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 7 anys

Aprofitem l'experiència de Barcelona i facem com ells! Allà ja fa temps que hi ha les queixes que aquí hem vist enguany!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente