algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Visca les cadenes!

Aquest ha estat el darrer curs de l'assignatura d'educació per a la ciutadania i els drets humans, eliminada per l'aplicació de la LOMQUE És evident que una assignatura d'una hora setmanal no és la solució a tots els problemes que tenim a l'estat en temes de ciutadania i respecte als drets humans però eliminar-la no ajuda. Aquesta era una assignatura ideal per fer pensar als alumnes i formar-se un criteri propi de manera rigorosa davant qüestions com els drets humans, la igualtat, la participació política, la violència masclista, l'autoestima, la lluita contra la injustícia o la defensa de la igualtat d'oportunitats. Només heu de revisar el seu currículum o parlar amb professors i alumnes per veure el dolent que eren els continguts de l'assignatura.

Educació per a la ciutadania i els drets humans s'ha acomiadat en silenci després d'una campanya de desprestigi plena de mentides que van realitzar el Partit Popular i l'església catòlica, defensant fins i tot el boicot a l'assignatura a la vegada que defensaven la idoneïtat de la religió catòlica com a matèria avaluable. Encara em record del que era ministre Wert mentint a diferents mitjans de comunicació, per demostrar que a l'assignatura s'adoctrinava, llegint cites d'un llibre, "Educació per a la Ciutadania. Democràcia, Capitalisme i Estat de Dret de Carlos Fernández Liria et al." una lectura molt recomanable però que no ha estat mai llibre de text ni contingut de ciutadania. Assignatures similars a la que ara desapareix s'imparteix a la majoria de països de la Unió d'Europa però es veu que a Espanya sobren valors cívics i drets humans. D'aquesta forma segur que és més fàcil, a diferència d'altres països, que els polítics corruptes puguin ser triats sense cap problema.

L'eliminació de l'assignatura és un exemple més de la regressió que suposa la LOMQUE a la que es disminueixen assignatures creatives o que facin pensar com la filosofia (massa perillosa), a la vegada que trobam un currículum de religió catòlica (han desaparegut del currículum la major part de les referències a les altres religions) que si que es clarament adoctrinadora i que s'hauria d'impartir a les esglésies i no a les escoles sostingudes amb doblers públics.

Des de juliol de 2013 hi ha un compromís parlamentari d'aturar la LOMQUE per part de totes les formacions polítiques que llavors es trobaven a l'oposició parlamentària, excepte UPyD que ja no té representació, i el PP i les seves marques regionals de Fòrum d'Astúries i UPN, que no van voler sumar-se al compromís. Però al pacte de govern que van signar PSOE i Ciutadans després de les eleccions de desembre el PSOE ja va renunciar a la derogació de la LOMQUE que portava al seu programa, i la substituïa per la seva paralització que va presentar com proposició de llei al ple del Congrés dels Diputats en abril i es va aprovar per majoria. Només el PP i Fòrum d'Asturies vas votar en contra, però Ciutadans mantenint la seva incoherència habitual es van abstenir amb el que va demostrar que ni tan sols volen aturar la LOMCE.

Si això va passar amb els resultats de desembre, us podeu imaginar que pot passar amb els resultats de les darreres eleccions, continuarem amb la LOMCE, els nins de primària podran resar a classe i en un futur votar a un ministre que condecora a verges mentre utilitza per a la guerra bruta els recursos públics en clau partidista. Com deien els seguidors de Ferran VII, Visca les Cadenes!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per docenta, fa mes de 7 anys

Tranquils: amb el nostre Beppe Grillo local, estam salvats!

Valoració:-3menosmas
Per Egeli, fa mes de 7 anys

Un cop es trenquin les primeres cadenes a Catalunya, hi haurà corredisses per a ser el següent per a deixar españistán. Ja ho veureu com sí, al menys a la part mediterrània..

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente