cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

Molts docents estan descontents amb el Govern Armengol per la manca de valentia política

Un fotimer d'analistes polítics coincideixen a afirmar que la "marea verda" va ésser decisiva a l'hora d'enviar l'any passat Bauzá i el PP a l'oposició i propiciar un canvi de govern. El malestar que existeix per les sales de professors amb el govern actual (PSOE i MÉS que compten amb el suport extern de PODEMOS) és innegable. Aquest descontentament està provocat per la manca de valentia política l'hora de fer front a dos temes vitals: la LOMCE i les retallades econòmiques.

Pel que fa a la LOMCE, el govern Armengol personalitzat en el conseller d'Educació, Martí March, acovardit per les pressions de les grans editorials madrilenyes, no va voler signar el decret llei que li demanava l'Assemblea de Docents i que reduïa al mínim els efectes de la LOMCE.
I pel que fa a les retallades, aquest mateix govern, que es caracteritza per defugir plantar cara a l'espoli fiscal, no ha volgut agafar el bou per les banyes i lluitar d'una manera desacomplexada contra fets inqüestionables que clamen al cel:

Extremadura (1.086.645 habitants): pressupost de 2016: 5.197,4 milions d'€. Destina a Educació 938,5 milions (5,9% més que el 2015), 863,7 euros per habitant.
Illes Balears (1.106.753 habitants): pressupost de 2016: 4.241 milions d'€. Destina a Educació 817,21 milions (5,36 % més que el 2016), 738,4 euros per habitant; és a dir, 125,3 euros menys que Extremadura.
El 2015 Extremadura va invertir 1.063.651.992 euros en Educació, mentre que el pressupost a les Balears va ser de 800.597.499 euros.

Per descomptat, cal felicitar-se pels doblers que Extremadura inverteix en Educació; ara bé, el que és indignant és que Balears on patim un espoli fiscal crònic de 3500 milions d'euros anuals tinguem un pressupost misèrrim que ens condemna, per només citar dos exemples, a haver de tenir en aquests moments centenars d'alumnes en barracons o aules prefabricades, o 48 centres de Primària amb ràtios il.legals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 7 anys

I els batxillerats continuen concertats.

Valoració:0menosmas
Per Tpv, fa mes de 7 anys

A Catalunya la LOMQUE té un altre nom i el mateix esperit.

Valoració:0menosmas
Per A.M.R., fa mes de 7 anys

A Catalunya la LOMQE no s´aplicarà. Per què a les Balears sí ?

Valoració:0menosmas
Per Marritxel Salada, fa mes de 7 anys

Si el Psoe no arregla les escoles municipals de Palma, que son de plena competencia seva, i les mentè amb ratios elevats i poques mestres, degradan-se dia a dia, com voleu que posi má a les escoles?

Valoració:2menosmas
Per Thomas Jordi, fa mes de 7 anys

Aturar els momstre de la LOMQE,baixar ratios a les aules,millorsr la dotació informàtica dels centres,més ATE,creació d'escoletes públiques 0-3,desconcertatr les escoles segregadores per sexe..tot es resumeix amb millorar la inversió.
Govern de pacte que s'haurà de revisar bé els acords o punts del pacte de governabilitat.
S'han fet millores però queda molta feina a fer!!!

Valoració:5menosmas
Per Recordar, fa mes de 7 anys

Recordau les cares i els noms de la gent de SI.
Segons les enquestes aquesta gent seran les responsables de que aquesta terra es torni a quedar sense un diputat sobiranista.

Valoració:0menosmas
Per @Recordar, fa mes de 7 anys

Vaja doi.

Valoració:4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

El dia que entenguem que sobirania és el que ens fa falta és quan podrem començar a treure el cap. Mentrestant ens podem queixar de vici, perquè pareix que la gent aquí prefereix queixar-se que arreglar les coses, ja que continua votant el mateix de de sempre enlloc d'apostar amb valentia per l'única opció que ens pot iniciar el camí.

I com que tothom sap que si vols resultats diferents, has de fer coses diferents, si no votam diferent ja devem saber que tendrem el mateix.

SI no tendrà la culpa de que aquesta terra es quedi sense un diputat sobiranista. SI és l'única formació que du un diputat autènticament sobiranista (perquè ningú me farà creure que mig diputat anant amb Podemos ho pugui ser per més que vulgui!), i si SI no entra serà culpa dels votants, no seva.

Valoració:4menosmas
Per Caterina, fa mes de 7 anys

Un fotimer que no va gens errat, els fets canten.Sobirania per aconseguir la independència I deixar de ser es cul d'Espanya, que només serveix per cagar-los doblers.

Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

Idò jo , com a docent, estic molt indignat. El lema de crida era una escola pública, de qualitat i en català.

L'aposta ferma per una escola pública no s'ha donat (es mantenen determinats concerts que són una aberració).
L'escola de qualitat va lligada a un finançament que no tenim (perquè una facultat de medicina si encara hi ha alumnes en barracons i es retallen plantilles?) i l'escola en català tampoc és una realitat (no hi ha servei de català, no hi ha programes de suport a l'alumnat nouvingut i tot el que s'ha fet és només un poc de cirugia estètica respecte del TIL i l'executiu Bauzá).

En definitiva, de moment tenim un govern amb poca iniciativa, poruc i lent en els canvis.

De cara als propers cursos hi hauria d'haver canvis en el Govern, perquè així no anam!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente