algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Sobirania per a les Illes (SI), una llista transversal, tan transversal com el nostre poble

In Memoriam Antoni Riera

Un partit es pot jugar sortint al camp de joc a especular, a empatar, a perdre o a guanyar. Per descomptat, SÍ surt a guanyar un partit que d'entrada és molt difícil ja que en quaranta anys les forces polítiques que tenen el centre de decisió a Balears, malgrat els reiterats esforços, no han aconseguit treure els 45 000 - 50 000 vots que li permetin enviar un representant a Madrid.

A l'hora de jugar un partit, és condició indispensable per a la victòria que els jugadors, l'entrenador i l'equip tècnic s'ho creguin i siguin capaços de transmetre als aficionats, però també als contraris, que es deixaran la pell damunt la gespa i que la victòria és possible.

D'altra banda, per tal de guanyar un partit, més enllà de la motivació, cal que l'equip sigui transversal, estigui ben compensat tant entre joventut i gent granada amb experiència, com també entre jugadors aptes per jugar per la dreta, pel centre, per l'esquerra, i també per la banda esquerra i la banda dreta... Tothom és important i cap dels onze jugadors no sobren. Al final, la majoria de vegades guanya l'equip que està més motivat i que té més esperit d'equip en el qual tots els jugadors (porters, defenses, mitjos i atacants) són capaços de defensar o d'atacar, en definitiva, de sacrificar-se pel col.lectiu. I una altra cosa, en un equip els jugadors i l'equip tècnic són molt importants però igualment importants, o més, són els qui fan feina a l'ombra (metges, assessors, massatgistes, caps de premsa...).

Un equip, emperò, per molt motivat i preparat que estigui, necessita de totes totes l'escalf i el suport de la seva gent. La pregunta clau és: qui estira a qui? L'afició estira l'equip o l'equip estira l'afició? Una cosa sé: es pot guanyar i es pot perdre, ara bé, no hi ha cap afició del món que renegui del seu equip si hi ha posat el 200 % i s'ha deixat la pell dins el camp de joc. La gent és sàvia, molt sàvia, i té un sisè sentit per detectar si els jugadors se senten els colors i suen la camiseta, o no. Quan hi ha sintonia entre l'equip i l'afició, aleshores el futur està dins les seves mans.

Les persones que em coneixen saben que no vaig de mitges tintes i que en posar-m'hi, no m'hi pos per poc! No cal dir, per tant, que estic molt content de formar part de l'equip de la candidatura de SOBIRANIA PER A LES ILLES (SÍ), encapçalada per MATEU MATAS "XURÍ" I JOSEP DE LUIS, dues persones d'empenta, ben preparades que parlen clar, que no miren la nostra gent per damunt l'espatla i que no els fa por agafar el bou per les banyes.

Tenim davant nosaltres un repte molt difícill i sabem que enmig de la mar, d'avui al 26J, les engronsades seran fortes. Ara bé, el futur és de la gent decidida i arriscada, no dels perdedors ni dels pusil·lànimes que perden el temps amb lamentacions que no duen enlloc.

Quan els mesos d'abril, maig i juny de 2013, una colla de mestres vam començar a parlar per les sales de professors de fer una vaga indefinida per plantar cara i aturar els peus a la política agressiva del govern de José Ramón Bauzá contra els docents (Llei de Símbols, TIL, retallades, LOMCE, expedients...), hi va haver qui ens va tractar de "locos", que va predir que la vaga seria un fracàs absolut, que no serviria de res, que seria un acte testimonial, i el que encara és pitjor, hi va haver gent que es va atrevir a acusar-nos de fer el joc al PP ja que, segons ells, dividíem la "unitat d'acció sindical" i que al final, acabaríem provocant el que volíem evitar.

Bé, com ja sabem, el temps és el jutge inapel·lable que posa tothom al seu lloc. Avui en Bauzá és aigua passada, però no les retallades, Rajoy, la LOMCE i un govern d'aquí acomplexat, provincià, que és incapaç de complir les seves promeses electorals, que no se veu amb coratge de fer-se respectar, d'acabar amb l'espoli fiscal i trencar el jou del colonialisme que ja dura tres-cents anys i que ens condemna a la marginació i a la misèria.

Endavant les atxes!
JO TAMBÉ DIC, "SÍ", A LA SOBIRANIA!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

@PocaCosa: Tu si que deus ser "el de sempre", que ja he vist el mateix comentari gairebé calcat amb diferents seudònims!
Ah, i aquest darrer seudònim que t'has posat, te queda perfecte! T'has clavat!

Valoració:0menosmas
Per Poca cosa, fa mes de 7 anys

Els del "barco de rejilla". Els que fan dubtoses vagues de fam. Els que manipulen immigrants senegalesos. Els que fa mig any anaven am EU. Els que defensen a la corrupte de na Munar. Rebotats d'UM. Ex d'UM que pacte amb el PP abans que amb el PSM. Excàrrecs den Bauzá. Lladonistes resentits ... i poca cosa més.

Valoració:-9menosmas
Per Caterina, fa mes de 7 anys

A la fi m'ha fuit es mal de panxa que me feia no saber a qui votar. Gracis, Mateu I tots ets altres. Sa vostra llista és sa de s,unitat, sa dignitat I s,utilitat.

Valoració:11menosmas
Per Mallorquina, fa mes de 7 anys

Balears, valencians, i catalans, sempre agermanats contra es feixisme espanyolista.

Espanyolarros, ARRUIX de sa nostra terra

Valoració:17menosmas
Per mallorquí sobiranista, fa mes de 7 anys

Més que res les altres opcions són patètiques. A veure què proposen aquests, a més d'un catalanisme el qual, sincerament, preferiria que fos purament sobiranista.

Valoració:5menosmas
Per @ no oblidem, fa mes de 7 anys

Record aquella campanya i qui la feia, una campanya francament desafortunada i desencertada, sí, però no per això deixaré de fer costat a aquesta proposta plural i sobiranista, vertaderament centrada en els interessos que toquen de ple les nostres illes.

#SobiraniaperalesIlles

Valoració:8menosmas
Per @Vaia tropa, fa mes de 7 anys

Ets massoca? Si tant t'emprenyam, què putes esperes a anar-te'n a ensumar merda a les planes pudentes de l'immundo?

Valoració:13menosmas
Per Vaya tropa, fa mes de 7 anys

Els del "barco de rejilla". Els que fan dubtoses vagues de fam. Els que manipulen immigrants senegalesos. Els que fa mig any anaven am EU. Els que defensen a la corrupte de na Munar. Rebotats d'UM. Excàrrecs den Bauzá. Lladonistes resentits ... i poca cosa més.

Valoració:-19menosmas
Per SÍ a la Sobirania de les Illes Balears, fa mes de 7 anys

Hi ha nirvis en el PSMisme. Però els sobiranistes no hem de caure en les seves provocacions. L'enemic no és el PSMisme sinó la colonització espanyola. Malgrat l'emprenyadura del sector neoprogrespanyolista PSMista, convidem i convidam els patriotes de l'antic PSM a unir-se als sobiranistes i a dir SÍ a la Sobirania de les Illes.

Valoració:24menosmas
Per Els de sempre, fa mes de 7 anys

Sou els de sempre, ho vareu provar amb el "barco de rejilla"; ho vareu provar amb dubtoses vagues de fam; ho vareu provar manipulant i jugant amb els senegalesos. Ara a qui vos pensau que enganareu?

Valoració:-19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente