cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

L’altre estiu

La gran nau acull l’arribada de les dones de blanc: calçons curts o llargs; camisa de tela, de botons i sense mànigues i sabates còmodes, preferiblement esportives. La benvinguda calorosa en creuar la porta enuncia la resistència a cinquanta graus: l’altre estiu és a punt de començar en un racó de l’illa. Aquí no hi ha platges paradisíaques; tampoc vistes espectaculars; tot inclosos, repòs o aire condicionat. L’altre estiu es viu dempeus; dempeus més de deu hores al dia, en ocasions seixanta a la setmana. Els protagonistes de l’altre estiu conviuen amb el vapor de la maquinària que duplica la mida humana i viuen al marge: al marge de sopar amb els amics; del cinema a la fresca; d’una escapada en família a un poble preciós o de les tapes a Santa Catalina. L’uniforme de l’altre estiu s’eixuga a contrarellotge. L’altre estiu pateix mal d’esquena. I de cames. Si no de canells. Té calor constant i son. A la nau de l’altre estiu també hi ha mecànics. Els camioners d’aquest estiu van a buscar la brutor dels hotels. I la hi tornen neta. L’esperança aquí pren forma de cacahuet. O de caramel... Del petit regal dolç d’una companya que espera d’amagat a la butxaca la distracció en secret al paladar: sobreviure a l’altre estiu requereix d’astúcia per trobar el moment oportú i sentir trencar les normes de desfer un sugus als llavis. El temps a l’altre estiu és de 15 minuts a la pausa del sopar. En fi, l’única similitud de l’altre estiu amb l’estiu de l’exterior són les tovalloles. I els llençols. N’hi ha milers. Milers de manera infinita. Infinita de manera literal, perquè les llenceres i bugaders de l’altre estiu rentin i planxin, durant tota la temporada i d’amagat, l’estiu de les comoditats que toca viure a altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antònia Munar, fa mes de 7 anys

M'agrada que es posin paraules guapes a moments que no tenim gaire en compte. Enhorabona Laura i gràcies per fer visible l'altre estiu.

Valoració:2menosmas
Per ALM, fa mes de 7 anys

Sembla que això no té solució: perquè uns s'ho passin bé, uns altres s'ho han de passar malament, però en tot hi ha mesura. L'ideal seria que els primers cedissin un poc en els seus desorbitats privilegis i als segons se'ls reconeguessin més drets al descans i en les retribucions, les quals han vist minvar progresivament durant aquests darrers anys. No hi ha dret que venint més turistes que mai, els treballadors no vegin augmentar més que les seves càrregues de treball i disminuir els seus ingressos!

Valoració:3menosmas
Per Elvira, fa mes de 7 anys

Enhorabona a l'autora!!! M'he emocionat mentre ho llegia. És l'altra cara de l'estiu tan meravellós que molts disfruten, perque per a que ho puguin disfrutar hi ha molta gent darrera passant pena per aturar i menjar un "sugus" com molt bé has descrit. Enhorabona!!:)

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente