algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

MÉS i les generals

Sembla decidit que MÉS es presentarà a les eleccions generals del 26 de juny amb Podem. No és oficial, però seria ja una autèntica sorpresa que, finalment, MÉS apostàs per presentar-se en solitari o formant una coalició de caire nacional amb el Pi.

Un sector del PSM, que es mou entre la prudència i la covardia, calla i no diu res, però està encès amb la possibilitat de formar una aliança amb Podem.

Són gent del PSM de tota la vida, d'aquells que encara avui consideren que la lluita per la llengua pròpia és fonamental. No acaben d'entendre l'acord amb Iniciativa, tot i que valoren Fina Santiago. Encara avui no comprenen com és possible que la Conselleria d'Educació estigui en mans del PSOE. I tampoc entenen que Biel Barceló volgués ser conseller de Turisme. I hi ha alguns nomenaments que els deixaren bocabadats. Són crítics amb el partit perquè l'estimen i ja tenen clar que s'ha perdut una excel·lent oportunitat per consolidar una opció nacionalista i d'esquerres. Pensen que ha faltat autocrítica després de la sucosa pèrdua de vots a les darreres generals. I no es consolen gens quan els hi diuen que a les eleccions mai no s'han aconseguit bons resultats.

Estan, clar, contra un pacte amb Podem. I tenen por d'haver-se de decantar per l'abstenció. Els hi agradaria pensar que Bel Busquets enfortirà el PSM, però no se'n fien. Són pocs. O molts. Callen, no diuen res, però no dubtaran en donar suport al que agafi la bandera del PSM. Ufff. Pot ser gros!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llull, fa mes de 7 anys

EL PSM I IV com a partits haurien de desaparèixer. Més és el present i futur. Ho sabem tots. Li hem de donar les gràcies a en Biel Barceló per haver deixat al sobiranisme mallorquí aquesta GRAN HERÈNCIA!!

Valoració:0menosmas
Per Tomeu Carrió, fa mes de 7 anys

Bon acord per a les dues parts. I el PSM ben unit.

Valoració:1menosmas
Per Llonguet, fa mes de 7 anys

Si aquesta gent del PSM contrària a l'acord amb PODEM existeix, idò que es constitueixin com a corrent interna, que siguin valents i expressin als llocs on pertoca (agrupacions, Consell de Direcció Política, etc.) la seva postura. Així ha passat altres vegades, i pos com a exemple els llavors anomenats "renovadors" que plantaren cara als "oficialistes" per, més endavant, donar pas a Entesa per Mallorca, ara reintegrada dins el PSM. No fer-ho i anar d'amagat, escampant rum-rums és lleig.

Agradi o no el PSM és el passat, MÉS és el present i la desaparició de PSM-Entesa i Iniciativa Verds per a fer un únic partit el futur. Aquest, veig, és el sentir majoritari de la militància dins el PSM i Iniciativa Verds. Tots els moviments dirigits a enfortir el PSM i, per tant, afeblir la coalició només poden ser negatius. Cal passar pàgina, encara que a alguns (pocs) els pugui molestar.

A jo la coalició PODEM-MES no me mata, però ara com ara la veig més útil i atractiva que la que des d'alguns sectors es planteja amb el PI, possibilitat de la qual dins el PSM ni se'n sent parlar. Me sap greu discrepar amb el redactor de l'article, però ara com ara no hi ha disputa interna seriosa o que valgui la pena ser tenguda com a tal.

Valoració:2menosmas
Per Pogut, fa mes de 7 anys

Què és el PSM?

Valoració:-2menosmas
Per El conec, fa mes de 7 anys

Vull recordar que el cap de llista de Podemos a les Illes Balears és un jutge prepotent i arrogant que du un caramull d'anys a Mallorca i ni s'ha molestat a aprendre el mallorquí. Ara va de "campechano" i fa declaracions a favor del català, però com a jutge és capaç de condemnar l'acusat abans de celebrar el judici (va sobrat de "experiència") i el seu jutjat ha estat sempre monolingüe en castellà. Quin farsant!

Valoració:0menosmas
Per undetants, fa mes de 7 anys

A les generals del 20D, MES es va presentar en solitari i des d'aquest diari hi va haver crítica i fins i tot boicots d'altres forces sobiranistes. Ara també. Què és exactament el què voleu?

Valoració:-1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

Au idò, que no callin! Manifestau-vos. Si no, MES primera que deixarà d'aportar res al projecte d'assolir més sobirania, i segona està condemnat a diluir-se dins Podemos. Si és això el que volen, idò tot seu.

Valoració:0menosmas
Per j, fa mes de 7 anys

votar podemos-eu,s,ens fà IM POSSIBLE.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente