cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Tourists go home

En els darrers dies les pintades aparegudes contra el turisme al centre de Palma han protagonitzat grans titulars i debats polítics. La veritat és que m’entristeix molt veure que a hores d’ara el debat se centra en això, en unes simples pintades.

M’entristeix veure com amics i amigues no troben pisos per llogar a preus “normals” per mor que els propietaris i propietaries han trobat en el lloguer turístic una gran font d’ingressos.

M’entristeix veure els minsos salaris que cobren els treballadors i treballadores de sector de l’hostaleria.

M’entristeix veure com les cambreres de pisos malden per no perdre la salut en aquesta nova temporada turística en la qual es veuran obligades a fer més feina que mai pel mateix sou.

M’entristeix veure com treballadores i treballadors del sector turístic hauran de pagar gran quantitats de diners per poder tenir un lloc on dormir aquest estiu.

M’entristeix veure com els petits comerços tanquen “engolits” per les grans marques que es poden permetre pagar preus desorbitats per un local comercial.

M’entristeix veure com el centre de Palma s’està convertint en un gran aparador destinat, únicament, als turistes.

M’entristeix veure que el gran debat que sigui la imatge que s’enduran els turistes per quatre pintades al centre de Palma.

M’entristeix veure que alguns polítics es feliciten per una temporada turística en la qual es preveuen més visitants que mai.

M’entristeix veure que el debat no se centra en com posar un sostre de visitants.

Sóc molt conscient que totes i tots, en algun moment de la nostra vida som turistes,  però el turisme no és l'excusa per a tot. Si volem construir una Mallorca on hi càpiga tothom hem de començar a pensar en un canvi del model productiu que ens tregui de l'atzucac on ens ha ficat la classe política i els que governen de veres a casa nostra, que són els hotelers i els grans touroperadors. Mallorca no es mereix morir venuda al millor postor, sinó que es mereix que escoltem el crit d'alerta i de desesperació que ens està fent arribar en forma de platges destrossades, barris gentrificats i col·lapses arreu de l'illa. Escoltem-la, o potser ja serà massa tard (si no ho és ja).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 7 anys

Les fundacions Emili Darder i Ateneu Pere Mascaró, precisament la setmana passada organitzaren unes jornades, molst plurals des del mpunt de vista del ponents, que parlaren del tema del sostre del turisme amb escreix, entre altre coses. Le4s jornade3s eren sobre el present i futur del turisme. Prperamen podreu trobar les ponencies i les conclusions estretaes a la WWW.ateneuperemascaro.org

Valoració:1menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 7 anys

Molt be! Sílvia!!! Ladran, luego, cabalgamos.

Valoració:1menosmas
Per Milenium, fa mes de 7 anys

Caps quadrats sempre han existit, i ací ens han duit. Babaus!

Valoració:0menosmas
Per Eugeni, fa mes de 7 anys

I tu Sílvia Portell qui te creus qui ets per enllegar als turistes? De què creus que viu la gent a aquesta terra? Tens el sou assegurat cada mes, no? El més vergonyós és que aquest diari doni espai a tots aquests que es volen carregar el turisme i ens volen fer tornar a l'Edat Mitja. Gent com l'autora d'aquest article si que és preocupant

Valoració:-3menosmas
Per Llibert, fa mes de 7 anys

Venga dois j disbarats de personatges que es pensen que els hospitals i els sous dels mestres es paguen amb l'aire que respiram. Cansat de frikis que només fan queixar-se del turisme i que no pensen que hi ha milers j milers de persones que hi viuen. Oiat dels vàndals que fan pintades damunt esificis històrics protegits contra el turisme. Preocupat per aquest sector de l'esquerra, minoritari afortunadament, que no té ni idea ni d-economia ni de governar i que només es dedica a despotricar i a destruir. En definitiva, estam acabats

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente