cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Sarver i el poder dels doblers

Sempre he pensat que el Reial Mallorca hauria de ser de mallorquins. I de quants més, millor. Dit això, la realitat és que, precisament, dirigents d'aquesta terra han situat a la Societat Anònima Esportiva ben aprop de la desaparició.

 Robert Sarver, propietari dels Suns de l'NBA, ha entrat a l'accionariat del Reial Mallorca al capdavant d'un grup d'inversors nord-americans entre els que també hi ha Andy Kohlberg, vicepresident del club de bàsquet, i Steve Nash, mític jugador de l'NBA.

Sarver no ha comprat les accions de Utz Claassen, sinó que ha cobert íntegrament l'ampliació de capital aprovada per l'alemany i que ha suposat que el Reial Mallorca hagi ingressat a les darreres hores més de 20 milions d'euros.

Sarver xerrà a la seva primera intervenció pública amb seny i no garantí l'ascens, ni tan sols assegurà èxits. Maheta Molango, un jove advocat que fins ara treballava a l'Atlètic de Madrid, és l'home de Sarver a Mallorca i el flamant conseller delegat de la Societat Anònima Esportiva. Em va semblar prudent, lluny d'eufòries tan innecessàries com injustificades, i just sol·licità compromís i feina a tothom.

Parlaren d'inversions en infraestructures, de millorar la ciutat esportiva de Son Bibiloni, de modernitzar Son Moix, però res no concretaren. Sarver explicà en diferents oportunitats que considera fonamental disposar dels millors professionals. És ben necessari. L'empresari nord-americà ha d'extirpar els mals vicis, ha de fer net i recomençar pels fonaments una estructura vella i corcada.

Els doblers no garanteixen l'èxit, però ajuden. I poden estar ben segurs que és molt més fàcil arribar a Primera amb el discurs prudent i il·lusionant de Sarver i Molango que amb la prepotència de Claassen. L'alemany, per cert, continuarà de president i explicà que té la intenció de perllongar la seva vinculació accionarial amb el Reial Mallorca. Però d'això, m'ho han de permetre, en parlarem en un altre moment.

De moment, es poden il·lusionar, ja que Sarver, com a mínim, no ven fum. I això, m'han de creure, ja és molt

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.