algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

De les lluites pel govern al govern de les lluites

Els resultats electorals del passat diumenge són realment il·lusionants, i mostren un nou escenari en què l'esquerra plural i valenta no sols es trobarà al carrer i a les mobilitzacions socials, sinó també als futurs governs d'arreu de les nostres illes. D'aquesta manera, municipis, Consells i Govern podran conformar equips de govern en què la radicalitat democràtica, la justícia social, la igualtat, l'ecologisme, el sobiranisme, el feminisme... tenguin un paper molt destacat.

Després d'anys de retallades en serveis públics, drets i llibertats; després d'anys de governs autoritaris, sectaris, destructors i corruptes, les persones que han participat en les lluites socials, les que fa tants d'anys que treballam per democratitzar la democràcia, humanitzar l'economia, estimar el territori... ara, a la fi, hem guanyat! Sempre guanyàvem (perquè teníem la raó), però ara també ho hem fet a les urnes (perquè tenim els vots). No hi ha cap dubte que el resultat electoral recent és fruit de la mobilització social. Els partits ho haurem fet millor o pitjor (cada una que ho valori), però la feina incansable de col·lectius, plataformes i entitats ha estat clau per conformar aquesta majoria social d'esquerres, que ha omplit les urnes de transformació, valentia, responsabilitat i seny. Cada dia hi ha més gent que sap que indignar-se no basta i que hem de fer molt més, passar a l'acció i implicar-nos.

Les lluites democràtiques hem guanyat les institucions. Ara ens toca, a les que hi som, governar obeint, formar un govern de la gent en què la cooperació entre ciutadania i institucions sigui l'eix central d'una nova forma de fer política. Ara hem de governar aprenent de totes les lluites, incorporant-ne metodologies, propostes, accions i reflexions. Hem de desinstitucionalitzar els governs per re-definir quines institucions volem i com volem que funcionin. Hem de ser el govern de la gent, per a la gent, amb la gent.

Ara és a les nostres mans conformar executius al servei de la ciutadania, no de l'especulació, el saqueig o la corrupció. Perquè hem fet fora la màfia dels governs!

Els propers governs hauran de plantar cara a la injustícia i construir alternatives juntament amb la gent. Aquests hauran de ser els nostres objectius fonamentals. Però, per fer-ho possible, no n'hi haurà prou amb un canvi de persones i de polítiques, sinó que caldrà transformar també les formes de fer política.

De sentit comú, no? Idò que poc comú que ha estat durant els darrers temps...

Ara, els diferents partits d'esquerres, tenim el repte d'arribar a acords per al canvi. Però aquests acords no podran ser decidits a porta tancada, caldrà fer-los amb la implicació de la ciutadania i de les organitzacions socials, mitjançant un procés obert i exemplar durant el qual la pròpia gent pugui decidir sobre el seu govern. Però, a més, aquest govern de la gent no sols es crearà a partir dels acords signats, sinó sobretot de l'acció i del treball cooperatiu, amb l'objectiu de forjar grups cohesionats de gent que facilitin i potenciïn la transformació que totes hem reivindicat.

El paradigma està canviant, entre totes farem possible una gran cooperativa ciutadana que desterri les lluites pel govern i construeixi el govern de les lluites.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

Que sigui!!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente