algo de nubes
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
31°

Em faré del PP

Ningú em podrà fer mentider si assegur que en tota la meva vida no he votat ni al PP ni als seus antecedents; però, em podeu creure, també, si us dic que m’agradaria un dia, tant de bo que no gaire llunyà, poder votar l’esmentat partit conservador. Un partit que hauria de ser, per ideologia i per conveniències –es pot destriar una cosa de l’altra?–, el de la meva preferència. Ho hauria de ser per un doble motiu: el primer, perquè som culturalment conservador i no voldria que ningú fes malbé el llegat de coneixements i de sabers que han construït, en la més fascinant de les històries, generacions anteriors a la nostra. El segon motiu és perquè, com a darwinista, crec que la competència –tan lligada a la competitivitat– és l’eina que guia l’evolució de les espècies i, també, el progrés de la humanitat.

Intentaré que l’article d’avui vagi destinat a exposar quins errors, en la meva opinió, hauria de corregir el PP perquè jo, abans que sigui massa tard, pogués complir aquest desig antic que tenc de votar-lo.

El primer error de tots els que han de rectificar és probablement la seva inherent xuleria. Jo comprenc que la humilitat radical, que és la gran eina del poetes, no pot ser la dels polítics. Però, entre la humilitat dels poetes –recordau Borges– i la supèrbia dels polítics que es passen el temps dient allò de “Mecachis que guapo soy, votadme que soy el mejor” hi pot haver un terme mitjà. Ara, no veig enlloc i menys en el PP aquesta moderació, que tant recomanava Azorín, en l'autocomplaença, cada dia més exacerbada. Més encara, pens que els dirigents actuals del PP han emprès un camí invers al que jo desitjaria i la seva xuleria, xuclada probablement de quarters, penyes taurines, tassers de cafeteries de la Gran Via o de la llotja del Bernabeu, s’incrementa, ai!, dia darrere dia

L’esmentat augment té una íntima connexió amb l’altre error. És el que formen conjuntament la corrupció, l’amiguisme, el nepotisme, el lladronici i l’ús dels tribunals, que ells mateixos han configurat, en favor propi. Alliçonats per periodistes i tertulians que no tenen el més mínim escrúpol moral ni intel·lectual –els de la 13, la Cope, ABC, La Razón–, s’han vist obligats a embolcallar-se amb draps i banderes espanyolistes i nacionalistes en un intent que aquests pedaços tapassin el que és obvi: les múltiples complicitats entre els que s’han fets rics gaudint dels favors de l’administració i els que han tengut càrrecs en els ajuntaments, consells i governs.

Les dues anteriors maneres de comportar-se han conduït a alterar greument la competència clara i honesta tan necessària –com he dit– per a l’evolució i el progrés. Lingüistes i metges de nul prestigi, per posar un exemple ben conegut entre nosaltres, han rebut subvencions inimaginables a països amb un mínim de vergonya.

Acab com he començat: si el PP fa net, si es converteix en un partit que defensa la cultura rigorosa, la diversitat, la meritocràcia, la lliure competència i abandona les neures uniformadores, nacionalistes, espanyolistes i madridistes, tendré molt de gust de votar els seus nous –els actuals i els passats són del tot irrecuperables: en això, Podemos té tota la raó– dirigents. En unes properes eleccions.  

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Xesc, se t'oblida afegir "I que no sigui d'obediència a Madrid". Perquè mentre la tengui tanmateix no pot ser el que tu dius. El que demanes és que el PP deixi de ser el PP i sigui el PI... i "voilà" ja el tens!

Valoració:-2menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Amb personatges tant xulescs com Company postulan-se per dirigir el PP, crec que mai votaràs el PP.
Està a les antípodes de la mesura, el seny i la bona educació.

Valoració:-1menosmas
Per Idò, fa mes de 9 anys

L'amo en Xesc, ens ha dibuixat un partit de dretes impensable a espanya, vos sou un poc "punyetero".
Em consta que vos per Son Ferriol, teniu amics del PP, ja ens dirà qué en pensen del article d'avui.
Perdoni, no crec que el llegeixin i si el llegeixen no entendràn res.

Valoració:0menosmas
Per Llorenç, fa mes de 9 anys

N'Eudald Carbonell diu que no sobreviu el més competitiu, sinó el que millor s'adapta al medi. Desig aleshores que els que governin s'adaptin a la voluntat dels seus electors.
I en relació a fer-se del PP, sempre és possible trabucar el cap, de la mateixa manera que ha de tenir ben trabucat el cap el balearico que es faci barralet.
Seria convenient, en canvi, que en Biel Barceló si vol adaptar-se al medi, es faci balearico, que les quatre barres i la corona no encaixen gaire.

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

No ès només el PP, se ha de comptar el PSOE, Podemos i C's, total 46 diputats i en certa manera Més.

Tots els altres partits no han de voler participar, que s'ho cuinin entre aquests quatre partits.

Primer an el votant balear se li ha de llevar la tendència sucursalista, que faci oposició però mai participi amb els estrangers o els colons.

Els catalans, bascos i canaris ho entenen millor.

Valoració:-1menosmas
Per spain is pain, fa mes de 9 anys

Idò mai el votaràs.

Valoració:5menosmas
Per Guiem, fa mes de 9 anys

Tu te faras des PP es dia que Barcelona sia sa capital de Espanya i sa llengo oficial de tota Espanya sia es catala .
Sensa aquestas condicions seguiras emprant ses dues eines pricipals ,( desfinestrar Madrid i es castella,) en es teus escrits

Valoració:-20menosmas
Per nopp, fa mes de 9 anys

PP burgès?
El PP no defensa pas els ideals liberals burgesos, no defensa cap tipus de lliure competència, ni petita o mitjana empresa, ni professions liberals ni res.

A ca'n PP, com a bona part del centre d'Espanya no han acabat d'assumir les ideals que ha Europa varen triomfar poc després de la revolució francesa.
Són simplement un partit neó-feudal, defensen la perpetuació dels mateixos de sempre amb els mètodes tan corruptes com fassi falta.

Catalans i Bascos fa temps que ho han entès, esper que a les Balears en prenguin nota

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente