algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Aquest dimarts faré vaga

De la mateixa manera que molts companys professors tenia molts dubtes sobre si hi havia suficients forces i energia per fer vaga aquest 19 de maig, dins de la vaga indefinida en educació que mai s'ha desconvocat. Quan l'Assemblea de Docents ho va decidir es van dissipar tots els meus dubtes. Sens dubte la creació de l'Assemblea és l'única cosa bona que ens ha passat als docents aquesta legislatura i només mantenint la unitat en la mateixa aconseguirem recuperar tot el que hem perdut aquests anys

El Govern en comptes d'haver cercat solucions, consens, evitar la vaga... una vegada convocada a seguit amb la mateixa estratègia que tota la legislatura acusar als docents de fer una vaga simplement política. I és que encara que teòricament hem tingut diversos consellers d'educació, la realitat és que només hem tingut un, en José Ramón Bauzá.

La vaga de matí és un capítol més, esperem que l'últim, de la lluita de la comunitat educativa contra el govern més incompetent i destructiu en educació que ha existit mai. En aquest cas el motiu de la nostra vaga va dirigit contra la retrògrada llei de la LOMCE, una nova llei d'educació i van... que només ha tingut el suport del Partit Popular. Però si la llei en si mateixa ja és lamentable, a Balears a més el govern del PP l'ha imposat a corre-cuita, ara es tracta dels currículums a secundària i unes avaluacions individualitzades a 3r de primària que precisament s'han de fer demà 19 i el 20 de maig.

Pel que fa als currículums a secundària (competències bàsiques, objectius, continguts...) el Consell Escolar de les Illes Balears que no és precisament un organisme independent i crític amb el PP, ha demanat al Govern que ajornés l'aplicació de la LOMQE com s'ha fet a altres comunitats autònomes. Però una vegada més la resposta del Govern ha estat el menyspreu, la prepotència i la imposició i és que el què hem viscut aquesta legislatura a educació només té un nom DICTADURA.

Si parlam de les proves que es volen fer a 3r de primària no segueixen el model d'avaluació continua i global que instaura la mateixa llei; no s'avalua als alumnes de competències, sinó de continguts que ningú assegura que s'hagin treballat a classe, ja que aquest curs és el primer d’aplicació de la LOMCE i els currículums van ser aprovats dos mesos abans de l’inici del curs, sense possibilitat real d’adaptació.

En resum una vegada més tenim les mateixes característiques que al cas del TIL; imposicions sense escoltar a ningú i contra tots, experimentant amb els alumnes i continuat en la seva labor de destrucció del sistema educatiu.

Aquest diumenge la Consellera d'educació, Núria Riera va venir a fer campanya electoral a Pollença i Guillem Barceló, portaveu de l'Assemblea li va dir clarament que no era benvinguda i que li havia de caure la cara de vergonya per tot aquest despropòsit que explicat. La consellera es va limitar a riure i a assenyalar que la gent els tornaria a votar. Aquest és el seu nivell i la seva preocupació quan tota la Comunitat educativa l'està dient que l'aplicació de la LOMCE és un despropòsit total

Jo esper que aquest dimarts la vaga sigui un èxit i que se li comença a congelar el somriure a Núria Riera i companyia i que el diumenge 24 de maig, aquesta vegada sí, fem l'acte polític de treure a Bauzá i companyia del Govern i que el nou govern que pugui sortir de les eleccions escolti i faci feina conjuntament amb la comunitat educativa per desfer els experiments dels populars i recompondre tot el que han destruït durant aquests quatre anys negres.

Com deia una companya per motius no estam i per 100 euros més que ens constarà la vaga tampoc. Pot ser que sigui la darrera vaga! Ho paga! No falteu!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.