algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Una mà renta l'altra... (una senzill assumpte particular)

La patronal dels hotelers de Mallorca s'ha tirat dins les aigües no sempre cristal·lines de la política i ha hagut de pegar el capfico, justament mirau per on!, en el costat més putrefacte de l'espectre. Ha alabat la política econòmica de Bauzá, que vol dir, pam envant pam enrere, alabar la política econòmica de Rato. En el fons, el substrat que l'alimenta és el mateix: menjau-vos vosaltres les  múltiples miques que, gràcies a nosaltres, – a la nostra política- com un anorèxic mannà bíblic us plou sobre els caparrins incrèduls, queixalau-vos, si hi importa, per unes miserables miques i, quan, el discurs s'endureix, esdevé  en no us convé menjar massa miques perquè són indigestes, us convé molt més abrigar-vos de privacions, escorxar-vos aquest vici que teniu de consumir innecessàriament quatre futilitats mentre nosaltres, receptadors universals, vivim, per al bé del país i fent un sacrifici notable, a cor que vols, molt més que a cor que vols. Mentre, ell que en devia saber un rato llarg havia dissenyat una política del bim-bam-bum, amb un bum sonor i dramàtic per a moltes famílies, havia construït un entramat de societats per poder viure i riure's dels que tenia sotmesos a l'esclavitud de la misèria.

Els hotelers mallorquins han fet una aposta decidida per  aquest model. Un senzill assumpte particular, res de massa importància. Però per si fos poc han començat a cridar els genets de l'apocalipsi i a preveure les cinquanta mil – sí, ells asseguren que en són aquestes- plagues egípcies que cauran sobre nosaltres, els pobres mortals, si no guanya el mateix que segueix fil per randa segueix les directrius econòmiques que va dissenyar en Rodrigo Rato. La realitat no maquillada desmenteix, però, les dades dels hotelers i hi ha un indicador de l'Institut Nacional d'Estadística que diu que tanta ocupació hotelera no té la mínima traducció en un benefici generalitzat dels ciutadans de les Illes Balears. Però ells s'entossudeixen via piulades i altres tocades d'orgue no metafísiques a dir el contrari.

No cal ser misser, basta ser l'ase del binomi – ja saben allò de sap més un misser i un ase que un misser tot sol- per veure a quins interessos obeeixen aquest bendicamus dominus que els hotelers han sufragat. En Bauzá ha emprenyat molta gent, gairebé de tot color i tot pelatge, molts del mateix PP, ara bé a qui no ha gosat tocar un pèl ha estat als hotelers. Fins i tot deforestant part de la mateixa indústria que menja i dóna llocs de feina a prou gent. Ens referim a l'oferta complementària que creix o pot créixer si el tot inclòs no sembra els entorns de sal. O també, impedint la legalització de l'oferta que els hotelers no poden controlar, aquells habitatges que tenen bastants de mallorquins, com a mínim en són més que els hotelers, i que els lloguen o els agradaria llogar-los de forma legal i correcta. I tributarien aquí aquests guanys, no déu sap on tributen certs guanys dels grossos. Rato encega'ls amb el teu exemple i mestratge!

I sobretot, d'allò que no volen sentir parlar és del impost turístic. Les grans cadenes hoteleres mallorquines fugen de les ciutats europees que tenen instaurat – que en són la majoria- l'impost turístic?  Si tan dolent és per als seus interessos, com és que no fugen de les ciutats europees on està instaurat? El darrer exemple l'he viscut en primera persona a Kölh (Alemanya) quatre nits de dues persones han tengut un cost de 18 euros i busques. Si tanta feina genera aquest impost quan no hi és – i tant els preocupa generar llocs de feina- per què quan ho hi ha hagut l'impost no han contractat gent d'aquí i s'han estimat més -fent servir la picaresca de mà peluda- contractar, personal de l'Europa de l'est en pràctiques? Queda ben clar, a parer de molts, que no volen l'ecotaxa perquè no volen que ningú sàpiga el nombre exacte de turistes que pernocten en els hotels. No la volen perquè no volen que una mesura que defensa l'esquerra sigui profitosa, i la hi trobin, per a la gent de les Illes Balears. Per a la gent del carrer, la que no viu de les qüestions particulars. I tampoc no la vol el PP estatal perquè Madrid no pot consentir no tenir controlat un impost. I ja saben que allò que no vol Madrid aquí tampoc no ho volen. Però ja saben que una mà renta l'altra...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per econat, fa mes de 8 anys

La casta pepera ja tufeja molt. Ara podem fer net i escombrar-los fins al seu lloc natural, les escombraries. Duem el PP a la brossa, ara !!

Valoració:14menosmas
Per Francesc Bujosa, fa mes de 8 anys

Rafel:
Bim Bam Bum? Recorda: " No tomarás el nombre de Dios en vano"

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente