cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

TV3 i “lo nostro”

Vos he d'advertir que fins al mes de maig tenim un president que renega del seu poble, la seva cultura i la seva llengua: un renegat, vaja. Les escales per collir figueres amb enfilalls de sobrassades són un intent dels “seus” a alguns municipis per compensar la manca de connexió de la màxima autoritat de Balears amb la gent dels pobles, fins i tot amb una part important de l'electorat del PP.

La recuperació de la figura del delinqüent Cañellas (prescrit, però delinqüent), “l'amo en Biel”, imatge d'una dreta rural mallorquina (més terratinent que altra cosa, però la imatge aquí és el que compta) i la reivindicació permanent de “lo nostro”, són alguns dels símptomes més de què la majoria absoluta del PP fa aigües.

El que resulta curiós és que en boca de Bauzá i els seus, “lo nostro” no sigui habitualment un acte d'afirmació davant la cultura i la llengua hegemòniques, la castellana, sinó una clara voluntat de posar distàncies amb la catalanitat i amb el català.  Per al PP, Ramon Llull és bo per fer homenatges, i pel seu “plurilingüisme”, però promoure la internacionalització de la cultura pròpia a través de l'Institut que duu el nom del savi ja és una altra cosa... La senyera, sembla que tampoc no és part de “lo nostro”, sinó que és “la bandera de otra Comunidad Autónoma”: fins i tot van fer una llei per prohibir-la als edificis públics. I òbviament, la llengua catalana a l'escola no és un element d'integració, sinó una eina d'adoctrinament en mans de catalanistes perillosos com són la majoria dels docents als ulls del president.

Així, i entre retallades de drets socials i desmantetllament de serveis públics, ha transcorregut la legislatura. Entre la negació i fins i ot l'odi cap a allò vertaderament nostre, i el postureo de “salar” els informatius i fer mitins amb escales amb sobrassades d'atrezzo, sense oblidar que des del minut zero, IB3, la televisió pública autonòmica, ens ha negat la possibilitat de veure pel·lícules en català. Això sí: per problemes tècnics.

Els mateixos problemes tècnics que han duït a què ja no es puguin veure, després de més de trenta anys d'emissió, ni el 3/24, ni el C33 i el Súper3 a la TDT, és a dir, a qualsevol televisió de les nostres llars. El problema no és tècnic, com ja s'ha recordat fins i tot des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, sinó polític: no ha estat el govern de Maduro que clausura els canals catalans, sinó el govern de Bauzá, el defensor de la llibertat d'elecció. Ara, amigues i amics, podreu elegir entre IB3 i 13TV: vet aquí una metàfora de seva idea de llibertat.

Avui, als qui ens desgovernen, als renegats, als de la “cosa nostra”, els deim alt i clar que volem allò que és nostre. Que volem TV3 perquè és nostra, molt més nostra que “lo nostro” de segons qui. Que aquí l'únic problema tècnic són ells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mirall trencat, fa mes de 8 anys

David, la gran retallada de TV3 a les Balears no la va fer en Cañellas, ni en Matas... la varen fer l'any 2007 el PSM & PSOE. Na Terribes i en Martorell, en nom del trist-partit d'en Montilla i dels bífids de Son Espases, ens retiraren les pel·lícules i els esports (per potenciar IB3 i les seves productores). Ara els partits que ens ho varen fotre reclamen el Canal 33, Super 3 i el 3/23, però... i TV3? Ens rescabalaran la malifeta?
Abans de tirar la primera pedra, haurien de demanar perdó, no ho trobes?

Valoració:4menosmas
Per toni, fa mes de 8 anys

Defensar el 33 té sentit però el NoDo sobra encara que sigui en català.

Valoració:-13menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 8 anys

Una cosa és clara. Aquest no és el nostre president,

Valoració:23menosmas
Per Baaaaaf, fa mes de 8 anys

@Buuuuuf,
aquesta majoria de nacionalistes que dius sempre poden votar a ERC.
Uep, que no es presenta? Ohhhh quina pena, tal volta els dirigents d'ERC haurien de fer una autocrítica i demanar-se perquè després de vint anys segueixen essent un partit marginal i de quatre excèntrics enlloc de dedicarse a dir als altres què han de fer.

Valoració:-19menosmas
Per Buuuuuf, fa mes de 8 anys

Tot el que expliques fa por!!! I tens tota la rao.
Peroooo, com podeu explicar desde MES que el PP tregui 10 vegades mes diputats????
No sera que la nostre societat no veu a MES com un defensor de lo nostro????
per que MES no es reinventa d una vegada???

Que no veis que la majoria del nacionalistes de les illes no voten a MES????

A fer feina i molta sort, les illes necesiten un nacionalisme ahon es sentint representats!!!

Valoració:1menosmas
Per Buuuuuf, fa mes de 8 anys

Tot el que expliques fa por!!! I tens tota la rao.
Peroooo, com podeu explicar desde MES que el PP tregui 10 vegades mes diputats????
No sera que la nostre societat no veu a MES com un defensor de lo nostro????
per que MES no es reinventa d una vegada???

Que no veis que la majoria del nacionalistes de les illes no voten a MES????

A fer feina i molta sort, les illes necesiten un nacionalisme ahon es sentint representats!!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente