algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Al Cèsar allò que és del Cèsar...

Crec que ho diu l'Evangeli: pels seus fets els coneixereu. Així, l'indecís i popona Rajoy s'amaga rere una pantalla de plasma. I el nostre president fa tuits com qui fa bufes. O potser, per ser més precisos, quan fa pets i bufes els venta en forma de tuit. I per la intensitat amb què twiteja, en deu fer molts. I ja que estam posats en termes religiosos, el Twitter és com una mena d'encenser particular que li serveix per vendre fum -perfumat això sí- i, per conjurar-se, catòlic com es professa, contra les penes purgatorials -aquest seria el seu mal menor- que l'esperen quan, despullat de tota aquesta guàrdia pretoriana, haurà de travessar les portes silents de l'eternitat.

Que el president acudeixi a un acte institucional religiós ho puc entendre. I ho puc entendre no només des d'una perspectiva catòlica sinó que també ho puc entendre des d'una perspectiva més antropològica. Som dels qui pensen que la tradició cristiana és un dels trets d'identitat de la cultura d'allò que anomenam occident i per tant no cal abjurar-ne (tot i ser conscients dels mals causats en nom de la religió). Ara bé, aprofitar una avinentesa pietosa personal – renovar els vots del baptisme- per fer-se'n propaganda política em sembla que és pixar fora de test. No tenir clar allò que diu la Bíblia de separar les coses que són del Cèsar de les que són de Déu. A més, no voldria exercir de teòleg de pa amb fonteta inquisitorial, però pens que la intencionalitat del tuit pot vorejar la blasfèmia. Quina n'és la veritable intenció: mostrar la seva fe o mostrar-se, en públic, com un home de bé? En altres paraules: vol netejar la seva imatge d'home públic? Els seus vots baptismals, sr. President, no és cosa particular seva? Íntima?

A més aquesta religiositat incòlume que vol vendre el president no concorda gaire amb la vida pecaminosa pública que mena. El dia abans havia infectat de mentides l'atmosfera a la Sexta. Voleu dir que no és una mentida i d'aquelles que necessiten confessió dir que la manifestació dels 100.000 mallorquins era una manipulació ...? O és una mentida conscient o tenim un president del tot inconscient. Potser, des d'aquesta segona opció sí que li calguin misses perquè s'obri el miracle i torni, si això fóra possible, una mica condret. Tampoc no hi concorda gaire quan, missut com és, no vulgui escoltar la veu dels pastors de l'església que li reclamaven diàleg quan anava tan obcecat amb el TIL. (Bé, encara ara hi va). I crec que li ho reclamaren els preveres de la Part Forana i també el mateix Bisbe. També, i seguint amb l'Evangeli, caldria recordar aquell passatge que diu que paris l'altra galta quan t'hauran senyat la primera. No li exigim heroïcitats, al president. Sabem que és humà encara que no ho vulgui semblar. Però sí que li podríem demanar una certa resignació cristiana i no sortir esperitat cap a dins una sagristia a encalçar un capellà i pegar-li un bon arrambatge perquè el sermó canònic de l'oficiant no ha estat del gust i del plaer de Bauzá.

Potser és que el poder terrenal li ha pujat tant al cap i se sent investit d'aires messiànics i, no només ens vol redimir de totes les atrocitats del que considera fariseus (els que volem viure en català) sinó que també vol netejar els temples dels mercaders (capellans mercenaris del que ell en diu pèrfid catalanisme). Deu seu això, que ja no destria la separació entre la cosa humana i la cosa divina i tant li és piular d'un vent o de l'altre al Twitter. Aquest “nombrament” diví (en el sentit patològic que li donam a Mallorca) afecta també na Mabel Cabrer. Visionària com és, i verge de tot bé, ha defensat el president dient que el seu gest connecta amb els sentiments de la majoria dels mallorquins. Són més de cent mil els que ouen missa entera les festes de precepte? Perquè si no en són, no els representen.

Hi havia un polític del PP que també exhibia un especial zel religiós. Anava a veure el Papa i coses per l'estil. Tots sabem que el mosso aquest duia una doble vida, que no concordava amb els gestos pietosos que exhibia públicament. No sé perquè quan vaig veure el tuit d'en Bauzá em va venir la imatge de l'altre. Com un flaix, coses de la memòria!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BIodramina, fa mes de 10 anys

"A sou del PP".......??
Óstias.......se cobra por esto??
Dónde me apuntooooo??

Valoració:-8menosmas
Per una de per aqui, fa mes de 10 anys

Una de les tantes mostres de la seva hipocresia. Si, a jo també me'l recorda a l'altra religiós de doble vida!

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys

Jesus Rafel, els tens ben emprenyats en aquests peperos espanyolistes, carques i feixistes! Molt bon article, com de costum. ENHORABONA!!!

Valoració:4menosmas
Per Pepot, fa mes de 10 anys

Una alegria que els trolls de la ultradreta per a inundar amb el seu verí franquista aquesta pàgina estiguin tan mancats d'inspiració com mostren els seus comentaris. Sabeu que no teniu raó, que és una indecència la manera com els vostres dirigents utilitzen el bé públic en benefici propi. Ho han fet fins ara al govern espanyol, al valencià, al balear, robant allà on han pogut. I si no n'hi ha més a la presó és perquè tenen molta habilitat per a influir en el poder judicial, i ho sabeu. Faríeu bé de considerar si val la pena. A voltros també vos roben.

Valoració:4menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Borras tu nombre?
Ya no eres Rafael Crespí i Ramis?
Ya no sois dos?

Valoració:-15menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Sr profesor de lengua extranjera,

permítame señalarle que se dice "no sé per què", y no "no sé perquè".

Es lo que pasa cuando se aprende una lengua ajena, exponiéndose a un error que nadie cometería en su propio idioma. Pero preferís un mal catalán a un bon mallorquí, y luego queréis ser una referencia.

Paletos y analfabetos se han apropiado de la cul-tura.

Valoració:-15menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Rafael Crespí ya sé quién es pero,.....el tal Ramis?

Valoració:-22menosmas
Per cierto, fa mes de 10 anys

Estoy totalmente de acuerdo contigo, por una vez y que no sirva de precedente. "Por su hechos los conocereis". Creo que en tu vida la has dicho más acertada. Para empezar, tu y los tuyos aplicaros el cuento. Os conocemos. El que os conozaca, que no os compre: y el que no, que no lo haga de ninguna manera. Sois talibanes fanáticos que quereis arrastrar a los que no pensamos como vosotros. Au, cap a Cataluña hi manque gent.

Valoració:-29menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Ya tiene guasa que habléis de la religiosidad ajena quienes habéis hecho del catalán vuestra secta. En el catalanismo hay un tufo clerical y evangelizador que tira de espaldas. La "buena noticia" que predicáis es que debemos ser absorbidos, y que ni Mallorca ni España valen una higa.

Además, pretendéis que los demás profesemos vuestra misma Fe, desde pequeñitos, bien empapados de doctrina en los colegios.

Ni siquiera creéis en dar al César lo que es del César, porque habéis necesitado la política (y su corrupción) para ocupar el sistema educativo-religioso que os habéis montado con el dinero de todos.

Siga escribiendo palabras catalanas que ningún mallorquín necesitaba hace 40 años, pero no vuelva a decirnos- como en el artículo anterior- que prefiere las formas "nostrades".

"Cuidaos de los falsos profetas, que vienen a vosotros con vestidos de ovejas, pero por dentro son lobos rapaces. Por sus frutos los conoceréis". Mateo 7:15-16

Valoració:-36menosmas
Per balear, fa mes de 10 anys

Con el último párrafo te has lucido, Rafel Crespí.
Una nueva demostración de la catadura moral e intelectual del nazismo catalanista

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente