muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Carta oberta a Sebastià Sansó

Ens adrecem a vostè arrel de les declaracions que va realitzar al plenari de l’Ajuntament de Palma el passat 31 d’octubre en les que va fer referència a l’acció de denúncia de la malnutrició infantil que s’estava duent a terme aquell mateix dematí al Passeig des Born per part de Prosocial.

En primer lloc, volem manifestar la nostra sorpresa per les seves declaracions, ja que fins ara la col·laboració que la nostra entitat havia mantingut amb vostè havia suposat resoldre de manera satisfactòria la gestió de les pistes del parc de Sa Riera.

Respecte de les seves declaracions al plenari, senyor Sansó, la nostra estupefacció ve motivada per dues causes. Per una banda, perquè desqualifica unes dades que provenen d’organitzacions tan solvents com Save the Children, UNICEF o Càritas i, per altra, perquè algunes de les dades facilitades durant l’acció s’han obtingut d’administracions del seu propi partit (Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca (IMAS)).

En referència a la seva al·lusió a les declaracions de la Sra. Garrido, responsable de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor, que negà l’existència de menors desnutrits a la nostra illa, volem puntualitzar que Prosocial no parla de desnutrició infantil, sinó que ho fa de malnutrició, és a dir, no es tracta tant de que hi hagi menors que no puguin menjar, sinó que no s’alimenten correctament per les dificultats econòmiques del nucli familiar. Per altra banda, aprofitem aquesta carta oberta per manifestar la nostra disconformitat amb les declaracions de la senyora Garrido on al·ludeix a qüestions culturals i d’hàbits deficients dels pares per justificar els casos de malnutrició existents.
Finalment, afegir que no només ens sentim avalats per les esgarrifoses xifres que posen de manifest els informes de les organitzacions abans esmentades, sinó que, com a professionals de l’àmbit social, massa sovint som testimonis de casos de malnutrició amb noms i llinatges.

Creiem, Sr. Sansó, amb tots els respectes, que negar la problemàtica no fa que aquesta desapareixi i per aquest motiu l’associació Prosocial queda a la seva disposició per estudiar les mesures que siguin necessàries per afrontar una problemàtica tan delicada.

Pau Alomar
President de Prosocial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.