cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Setge al requisit del català

El Govern Bauzá continua amb la seva ofensiva contra el català. Ara just el demana com a requisit per cobrir només cent de les 867 places de mobilitat interna de funcionaris que ha posat en marxa. A la pràctica això significa que la llengua pròpia està quedant a un costat dins l'administració autonòmica.

Aquesta manera d'actuar, premeditada, constant i contumaç trenca amb dècades d'esforç de normalització lingüística que havia de tenir en els funcionaris el seu mirall i exemple per a la resta de la societat. Bauzá intenta que no sigui així. D'aquesta manera aconsegueix el seu objectiu fonamental: desprestigiar el català per convertir-lo en idioma de segona categoria: minoritari, innecessari, cada cop amb menys protecció oficial i, en definitiva, condemnat a la desaparició.

El somni de la dreta extrema, que mai fins ara havia pogut controlar el procés autonòmic balear, s'està fent poc a poc realitat. Es comença pels funcionaris i pels docents, i després s'escampa la imatge de la "inutilitat" de la la llengua pròpia a la resta de la societat. És una estratègia simple però efectiva. I si no hi ha reacció social amb el temps pot ser demolidora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:1menosmas
Per ja n'hi ha prou, fa mes de 10 anys

Aquests 767 funcionaris deuen haver de relacionar-se amb qualcú -altres funcionaris, p.e.-. Supòs que no serem tan beneits de, "per educació", consentir que ens obliguin ("en castellano, por favor") a usar-hi l'espanyol, ni activament ni passiva.

Valoració:8menosmas
Per toros en barna, fa mes de 10 anys

eso iba en el programa electoral, inutiles.
Proponed catalino a mansalva , a ver si teneis mayoria absoluta, queridos.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente