algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Bauzá i el congrés del PP en matèria de llengua

Bauzá impulsa a les Balears una radical reforma de la Llei de funció pública en matèria lingüística. Però per què no s'aprovà res d'això en el congrés de Sevilla? En matèria lingüística el PP estatal es manté en els paràmetres del congrés del 2008. No preveu cap involució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Concís, fa mes de 12 anys

Membres del pp que valorau el patrimoni lingüístic i cutural d'aquestes illes: atura els despropòsits de Bauzá.

Vosaltres, en la situació actual, sou els únics que ho podeu fer.

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 12 anys

Es racistes no odien es color negre sinó sa gent amb sa pell fosca. Igualment, en Delgado i en Bauzá no odien sa llengua catalana sinó sa comunitat que s'hi expressa, en concret aquella gent que ho fa amb convicció i amb orgull, siga nascuda aquí o, encara pitjor per a ells, venguda de fora. I ells són autòctons, és a dir, són autoracistes, són es pitjors

Valoració:12menosmas
Per Rosella, fa mes de 12 anys

Efectivament, en Bauzá mostra un autèntic odi cap a la nostra llengua. És alguna cosa visceral, com en Delgado. La qüestió és carregar-se'l. El que passa és que no ho aconseguiran. Hi ha hagut tants intents i no ho han aconseguit.

Valoració:18menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 12 anys

Recordau que va dir: El español es nuestra lengua y el catalán es una lengua cooficial.
Reflexionau-hi i ho veureu tot ben clar.

Valoració:22menosmas
Per Macià, fa mes de 12 anys

Totes les iniciatives del PP contra el català són cosa d'en Bauzà, que pertany a la generació de 'pijos' acastellanats de Palma que veuen el català com a pur element folklòric que no va amb ells. Les generacions més velles de mallorquins foren castellanitzades pel franquisme a l'escola (de grat o per força), però el seu parlar familiar (propi) era el mallorquí. A posta, arribada la democràcia, assumiren la política de normalització lingüística. I les generacions més joves han estat escolaritzades en català i, per tant, l'assumeixen com a llengua de cultura normal. Emperò hi ha una generació intermèdia (la d'en Bauzà i companyia) que ni ha tengut el mallorquí com a parlar familiar ni el català com a llengua escolar. D'aqueesta generació han sorgit els espanyolistes militants com en Bauzà i en Delgado, que volen extirpar el català "sin complejos" perquè ni és la seva llentgua ni ho serà mai. No miren prim i, ara que tenen poder, són perillosos.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente