algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
24°

Salvar l’Espai Mallorca

No hi ha crisi econòmica que pugui justificar la renúncia a la promoció cultural de Mallorca; no hi ha política d'austeritat que pugui servir d'excusa per deixar morir un element que difon amb escreix la personalitat de l'Illa. L'Espai Mallorca, ubicat a Barcelona, s'ha de salvar, sigui com sigui.

El Consell no el pot deixar morir. Si ho fa, si no atén urgentment el deute que té contret amb els editors, haurà deixat perdre bona part del seu sentit institucional: defensar la nostra cultura i donar-la a conèixer a l'exterior. Encara que l'agonia de l'Espai Mallorca ve d'enrere, tot i que els darrers esdeveniments n'anunciïn la inevitable extinció, si hi ha voluntat política honesta i franca es pot salvar.

Vivim temps d'angoixa, però no només perquè les institucions tenen pocs doblers, sinó perquè s'ha escampat la sensació que el PP en el poder mira cap a una altra banda amb menyspreu quan ha de preservar el patrimoni lingüístic i cultural propis. No s'arriba a saber si nega els suports perquè està endeutat o si manipula aquest deute per justificar el seu cada cop més accentuat castellanisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per emigrante, fa mes de 10 anys

Gran artículo que muestra la línea editorial del DB. recurriendo a todos los tópicos conocidos de la tribu y exhortando a salvar "sigui como sigui" otra extensión mas del enchufismo nacionalista - en este caso los escritores y editores de la lengua catalana - aunque no haya dinero ni para educación.
Después lo de siempre. Que a "nuestra" cultura no se la puede dejar morir (equivale a que el gobierno suelte mas dinero para mantener este "espacio de cultura") que si hay políticos honestos y francos se puede salvar (equivale a decir que si no largan la pasta es porque no son francos y son deshonestos), el patrimonio lingüístico, el menosprecio .... y el punto final hablando sobre el PP y el castellanismo.
De repente me equivoco pero parece un editorial hecho por algún escritor de "nuestra lengua"

PS. nada dicen que cuatro empleadas del espai - imagino que habrán ingresado por oposición y méritos - no cobran hace meses.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente