algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°

Un govern que no confia en la gent del seu país

El Barça com a metàfora: m'agradaria viure en un país abocat a afavorir i desenvolupar les seves potencialitats, però que, alhora, lluny de tancar-se en ell mateix, anàs a cercar a fora tot allò que suposi un impuls significatiu al seu progrés. Quan el nacionalisme clou les vies de l'intercanvi amb el món, s'enquista en un procés que el priva de perspectives i de futur.

Hi ha coses elementals que el nostre país es resisteix a saber -la ignorància deliberada dels pobles resignats a una espècie d'estatus colonial. Aquí no hem volgut aprendre algunes lliçons bàsiques, i una d'elles ens ensenyaria quan, com i per què hem de dur de fora allò que ens ajudaria a avançar.

Òbviament, servidor no tenc absolutament res en contra de, per exemple, la senyora Mar Adrián Cortell, nova directora d'IB3 Televisió, ni contra el senyor Francisco de Borja Rupérez Muñoz, nou gerent de Radiotelevisió de les Illes Balears. A part les condicions en què s'han produït els seus nomenaments, se'ls suposa -almenys des del PP- capacitació professional per a exercir correctament els seus càrrecs. Els senyors Gómez i Palazón es deuen haver basat, per nomenar-los, en criteris de professionalitat estricta, que algun dia coneixerem -o no. (Que el senyor Francisco de Borja Rupérez no entengui la nostra llengua resulta sorprenent, però no sabem si té la voluntat d'aprendre-la en un termini raonable.)

En qualsevol cas, podríem dir que els senyors Gómez i Palazón no coneixen prou bé el nostre país en general ni, més concretament, els rams de la gestió empresarial ni de la informació. Altrament, o haurien anat a fitxar persones de vàlua significativament superior a la que ofereix el mercat laboral de la nostra comunitat -i no és el cas-, o haurien trobat en aquest mercat persones tan -o més- capacitades per exercir els càrrecs que ara ocupen la senyora Adrián i el senyor Rupérez. No cometrem l'error de donar noms de professionals aborígens que haurien pogut desenvolupar aquestes tasques amb dignitat, ni fins i tot si allò que s'espera d'ells és que tenguin ben assimilat el punt de vista del partit en el Govern.

Vol dir això que la nostra televisió autonòmica ha de respondre a compromisos de partit a nivell estatal? Aquesta suposició seria inacceptablement insidiosa, però comprensible, tota vegada que guardam memòria d'aquella IB3 del molt honorable Jaume Matas, que era una menjadora per a uns quants agitadors de l'extrema dreta espanyola -com Canal 9, d'altra banda.

El govern de José Ramón Bauzá, a través del seu conseller de Presidència, senyor Antonio Gómez Pérez, no han confiat en els professionals del país, de manera que han cregut oportú oferir a fora aquestes oportunitats de treball de qualitat. O no sabem per on van o ho sabem massa. En el segon supòsit, això cada dia fa més pudor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per emigrante, fa mes de 12 anys

Como siempre confundiendo Mallorca con un país.

Valoració:0menosmas
Per estornell, fa mes de 12 anys

Com sempre, boníssim!

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente