algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
19°

Els excusats i les modernitats

Va ser aquest darrer estiu que, la Neus i jo, després d'una bona caminadeta per "cremar", ens aturàrem a la terrassa d'una cafeteria del Port de Pollença que feia cap de cantó a fer una beguda refrescant. I beníssim, hi feia un estar de reis i estàvem a l'ombra d'uns pins majestuosos, potser una mica massa gent però vaja, es podia suportar. Com sempre després d'una beguda fresca, em revingueren unes rabioses ganes de desbeure (que és una paraula que no l'he trobada als diccionaris, però som de l'opinió que queda ben aparent, veritat?). Em vaig aixecar i demanar al cambrer que ens havia servit on era el lloc comú i no ho va entendre, posant uns ullons redons i esglaiats, com de gerret de peixateria. L'excusat, li vaig repetir i aquest pic sí que ho entengué. "Al fondo a la izquierda". Com quasi sempre, vaja. Una vegada in situ i quan em disposava a fer la feina que havia anat a fer a una tassa de wàter perquè ocasionalment no hi havia urinari, vaig afinar un cartell grosset així mateix que, en dos idiomes, castellà i anglès, comunicava el que segueix als visitants: "Por favor, no tirar otra cosa que no sea papel higiénico al WC". I em vaig quedar així, una mica parat. Finalment vaig desobeir l'ordenança i hi vaig fer un bon riuet. I que es facin fotre, em vaig exclamar pardalejant a mitja veu. És que tenen cada ocurrència.

I pegant a un altre cas però més o manco dins la mateixa línia, cada dia se'm fa més palès que no estic gens ni mica preparat per a la vida moderna. Ni intel·lectualment ni físicament. Mirin, jo no és que sigui un nanet ni tampoc un Pau Gasol com si diguéssim, però per la gent de la meva generació midar 1,69 és ser normal, ni alt ni baix, una cosa que està bé, pot anar. El jovent d'avui en dia ens superen en moltes coses, sobretot en els temes de les tècniques modernes, l'electrònica, tot el bugat dels ordinadors, més que res perquè ho han mamat de ben petits... i també en estatura, redéu, que hi han pensat a bastament a créixer els bergantells. Bé, d'acord, però que d'això, de la seva alçada física, se'n faci norma pública i els altres que es fotin, no hi estic gens ni mica avingut. I nosaltres què? M'explicaré si puc, que ara la veu ja em passava davant de les paraules.

Categòricament: als excusats dels bars, restaurants i cafeteries modernes, fetes de fresc, de pertot arreu, la tassa de l'urinari és massa alta per a la meva alçada de cames i de la d'un bon grapat de personal que ens criaren amb sopes escaldades i es veu que eren poc retents en quant a això d'allargar la distància del nas a les sabates. I no hi ha dret, home, per favor. Qualcú de les meves talles s'ha parat a imaginar què deuen pensar els altres usuaris que casualment puguis tenir al costat, si et posen l'ull damunt mentre tu estàs de puntetes i prement el ventrell amb cara d'intentar fer un ou de dos vermells? Idò això. Darrerament ja m'he cansat d'esforços i premudes de bufeta i el que faig, per poc que pugui, és esperar a quedar tot sol, i llavors em situo just davant de la tasseta peus ben plans en terra mirant les rajoles de l'enfront, i li amoll el més feliç d'aquest món. I faig un petit bassiot al trespol, clar. Idò haguessin col·locat la xicra un pam més avall, punyeta!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tm, fa mes de 12 anys


I d'aquest solc no en sortim, una setmana i una altra i una altra:
JO, JO, JO, JO, JO, JO, i JO, JO, JO, JO, i JO, JO. JO.
I damunt presumeix de fer porqueries de nin malcriat.
Suposo que aquestes pràctiques només les aplica fora de casa seua.

Molt edificant, si senyor, molt edificant.

Valoració:-7menosmas
Per Guillem, fa mes de 12 anys

Biel: 1,69 és l'alçada que devies fer quan et varen prendre les mides per anar a la mili. Segur que ara, a la teva edat, ja t'has arrufat. De totes maneres, la solu·lució al teu problema és que, en anar a un excusat públic modern, te'n duguis un "tibulet". O dos pams de manguera. O un tros de canal.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente