nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Bisbat adverteix

Em cridà l'atenció de manera ben singular el titular d'un diari dels de per aquí que deia talment: "El Bisbat (de Mallorca) adverteix del perill de votar opcions que defensen el matrimoni gai". I continuaven advertint de la perillositat dels que defensen el divorci, i l'avortament, i les pastilles anticonceptives i les del dia després, i els preservatius malgrat que a l'Àfrica s'endidalin amb la sida en progressió alarmant, cosa que a mi em sembla un pecat molt més gros encara... Ah, i que ben alerta a votar partits amb pretensions de sobirania, d'independència. Tot plegat seguint les indicacions expresses de l'il·luminat Rouco Varela per boca i cara del seu portaveu, Martínez Camino. Es tracta d'un comunicat per a ser llegit a les misses d'aquest dissabte i diumenge.

Amb una paraula, som en campanya electoral i, com que es presenten a eleccions, malgrat sols sigui en la categoria d'infiltrats, agranen cap a ca seva, emprenedors de mena que defensen el seu quiosc, no fos cosa l'estat laic es decidís a ser-ho de veritat d'una punyetera vegada i els fes malbé un negoci de devers 6.000 milions d'euros anuals, passa envant, pam enrere. Allò que callen com paparres xucladores és que, mai per mai des que s'instaurà de bell nou aquest crivellat intent de democràcia, els seus no han fet tornar enrere cap llei d'aquestes que possibilitaren, que implantaren els altres en el cas dels primers supòsits. Mai.

Continua la "pastoral": "Murgui demana als rectors que aquest cap de setmana llegeixin una nota amb consells per anar a les urnes el 20-N". I ho argumenten ben sòlidament: "El text que es llegirà el proper cap de setmana en les parròquies de Mallorca continua dient que és necessari promoure noves lleis que reconeguin i tutelin millor el dret de tots a la vida, així com el dret dels ciutadans espanyols a ser tractats per la llei específicament com a ‘espòs i esposa' en un matrimoni estable, que no quedi a disposició de la voluntat de les parts ni, molt manco, d'una sola de les parts".

Segueixen parlant molt i espès del dret dels pares a poder escollir "l'educació filosòfica, moral i religiosa que desitgin per als seus fills". I està bé. Trob que estan dins el seu paper quan prediquen la seva manera d'interpretar les veritats (malgrat que sigui en campanya electoral, mostrant el llautó i amb els doblers de TOTS els espanyols), els temes que afecten la manera d'entendre la vida de l'Església, el seu estil (sovint molt assilvestrat) d'interpretar les ensenyances del Crist. Allò que no m'ho sembla tant és que s'encabotin a ficar el nas en coses que són estrictament de caire polític: que si els riscs dels separatismes i els perills -gens ni mica diocesans- dels diversos independentismes que coven dins l'anomenada Espanya, darrerament incentivats a raig i roll per la cova de golafres centralistes del govern de Madrid, per cert. Sols ens mancava això, als agnòstics i ateus, que el Bisbe ajudàs a la política colonial mesetària. Per llogar-hi cadiretes i pagar entrada, tu.

Bé, tot plegat ho he amollat perquè llavors, si m'ho deix covar dins el gavatx, a la llarga em produeix urticària, ja em coneixeu. I he d'acabar observant que a un parell, bastants, de parròquies illenques, he sentit el saluet que la proclama no es llegirà pels altaveus el temps de missa, com ordena i mana (recomana?) el senyor Bisbe, sinó que hi ha responsables parroquials que es limitaran a penjar l'escrit al batiport i qui el vulgui llegir, que ho faça. No tot està tan crivellat a la Casa del Senyor, encara.

 

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pax vobiscum, fa mes de 12 anys

Benvolgut rialla,
No et citaré més bisbes bascs sino la més recent pastoral signada el passat gener pels bisbes de les diocesis catalanes on se reivindica la identitat nacional catalana i insta a l'estat espanyol a respetarla alhora que reafirma la seva interrompuda fidelitat a Catalunya.
A més insisteixen sobre la identitat del poble català i la seva condició de nació, anterior a la formació de l'estat espanyol.
Qué no són postulats clarament polítics aquests?
Qué varen fers els bisbes catalans sino ficar el nas en coses que són estrictament de caire polític
Doncs jo no recordo cap comentari en contra ni d'en Biel florit ni de cap altre comentariste del DB.
Aviam si deixam de ser tan sectaris i hipòcrites!!!.

Valoració:-4menosmas
Per Antoni Rialla, fa mes de 12 anys

Benvolgut Pax Vobiscum-
Sí que ens agradaria que en cités més de Bisbes bascs, apart d'en Setien. I més recents per favor perquè el 99 ja és molt enfora. Gràcies per endavant.

Valoració:4menosmas
Per Pax vobiscum, fa mes de 12 anys

@ SPQR,
Només amb les homilies del senyor Setién en tens per donar i prendre.
Un exemple "José María Setién, realizó ayer, durante la homilía pronunciada con motivo de la festividad de la Virgen de Aránzazu, una nueva ofensa a la unidad nacional al hablar, como dos naciones diferentes, de Euskadi y España"
Noticia apareguda el País el 09.09.99.
i com aquest te'n podria posar cents d'exemples
No te va dir també el teu professor que no hi ha més ceg que qui no vol veure, eh!

Valoració:1menosmas
Per Ex opere operator, fa mes de 12 anys

Avui a l'evangeli Jesús vol desenmascarar la hipocresía dels escribes i fariseus peró també de molts de bisbes de la nostra església que se fan dir eminentíssim o reverendíssim. Prediquen i no compleixen. De quina manera s'han servit de la missa del diumenge, "el memorial del Senyor Jesús" per fer un mitin a favor del seu color polític. Creuen que el ppcorrupte abolirá l'abortament o el matrimoni entre dues persones del mateix sexe?. Qui és en Rouco o en Murgui per alliçonar els creients. Tant de bo se dediquin a formar una Església servidora que sàpiga acollir els preferits del Senyor en comptes de donar orientacions polítiques de caire feixista. La por a perdre el poder no les deixa sortir a predicar l'evangeli de Jesús amb valentía.

Valoració:0menosmas
Per SPQR, fa mes de 12 anys

Qui ho diu que a les parròquies del País Basc es fa seguidisme del nacionalisme basc? Ho ha vist vostè "pax vobiscum" o l'hi han contat? Es diuen moltes coses del País Basc i la meitat són mentides o mitges veritats que es deixen anar per intoxicar i, com deia un professor meu, aquestes mentides són com taca d'oli, que sempre queda empremta. També de nosaltres se'n parla molt arreu de l'altiplà de la Península, no ens coneixen però en parlen... i no massa bé. Val més, "pax vobiscum" que segons quines afirmacions siguin degudament documentades.

Valoració:5menosmas
Per pax vobiscum, fa mes de 12 anys

Curiosament quan a les parroquies del País Basc se fa seguidisme del nacionalisme més extrem els comentaristes del DB no diuen ni pio.
Ah quanta hipocresia hi veig!!!!

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente