nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

Bauzà, el turisme, Rajoy...

Qui atreu les mirades de tothom ha de filar molt prim si vol dissimular les seves contradiccions. Josemon Bauzà (no ens serà fàcil donar tractament de Molt Honorable a qui representa els valors que agredeixen el país), amb dos dies d'estar enmig, ja ha mostrat el llautó. Una persona amb la seva biografia no pot afirmar, com aquell que no diu res, que "el nostre compromís (el del Pepé) amb la cultura i el territori és total". Ai, Josemon, Josemon...! Hi ha una quarteta popular que hauria de conèixer, Josemon, per evitar que el negre que li escriu els discursos l'obligui a posar-se en evidència d'una manera tan clamorosa. Diu el següent: "Beatos de pell vedada/ de bon matí els sent passar/ amb el rosari a la mà/ i la pistola amagada". Si Josemon la comenta a monsenyor Murgui -que torna a fer-se la clenxa com un torero d'ençà que les dretes i el blaverisme han guanyat les eleccions-, aquest li explicarà amb tots els ets i uts la relació directa que hi ha entre beateria i hipocresia.

I Josemon, tocant a cultura i país, una de dues: o bé no va dir allò que realment pensava o bé ara diu allò que no gosava dir abans de tenir la cadira presidencial en propietat. En fi...! Tanmateix, Josemon, entre brindis al sol i frases ja sentides una i mil vegades, va deixar ben clar que el turisme serà el pal de paller de la gestió del govern. I és evident que abans de fer-nos-ho saber a tots ja ho havia confessat en petit comitè a la nata del sector, perquè Don Gabito (del clan Escarrer), Miquel Fluxà i el comissari Piñero l'escoltaven i no podien acopar. "No podem ajornar la renovació del model turístic", va afirmar Josemon, parafrasejant (qui ens ho havia de dir!) Celestí Alomar. Tanmateix, retornant al somriure confiat dels capos, és evident que la renovació esmentada serà (si ja no ho ha estat) beneïda en els seus despatxos abans de cercar el vistiplau de les forces socials. Escoltar els ecologistes, els humanistes, els arquitectes, perquè el turisme és competència de tots...? Ni mai! Diuen que Josemon té el costum de no escoltar ningú.

I això que a la cerimònia de jurament com a cinquè president de les Illes Balears (cinc presidents, mareta meva, i si fa no fa som a dues passes del precipici on ens va deixar Franco!) varen ésser-hi tots els que ara mateix la pinten. Rajoy entre ells. Hi ha animals que delaten la seva presència perquè deixen excrements per allà on passen. Rajoy va gaudir, en el Consolat, d'un horabaixa plaent. Tanmateix va aprofitar l'avinentesa per a menysprear innecessàriament Antich ("Alguna experiencia ha de tener este señor"). De manera que ens va deixar una merdeta verbal. Ho esperàvem. Era inevitable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per rosemarie, fa mes de 12 anys

No es preocupi sr. Capellà, amb la llei del Bon Govern el tractament ja no és de molt honorable sinó de senyor president

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente