algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

D'Alcúdia a la política general

Problemes a Alcúdia. N'hi ha a altres municipis, però a Alcúdia se'ns mostren en la seva forma més descarnada. Contra la naturalesa mateixa de la situació i contra les directrius del partit i de la coalició a la qual pertany la regidora trànsfuga, aquesta senyora arriba a un acord amb la cap de llista del PP perquè aquest partit pugui formar govern municipal.

Des de fora, qualsevol explicació que se cerqui al desenvolupament dels fets desemboca en el pitjor dels tòpics populars sobre "els polítics". Ja sabem com s'expressa aquest tòpic: "Són tots iguals". Això vol dir que vendrien la seva ànima al Dimoni per obtenir parcel·les de poder. El tòpic va més enllà, fins a considerar l'accés al poder com a mitjà per obtenir-ne avantatges, inclosos, naturalment, aquells que després són entesos com a corrupció.

Déu em guard de jutjar la regidora trànsfuga com a futura o possible política corrupta. Igualment, desconec les raons profundes -si és que són profundes i no una qüestió de vulgaritat implacable- per les quals la senyora de referència dóna l'esquena als seus i es posa a córrer cap al PP.

La situació plantejada és la resultant del guió que un observador mitjanament objectiu hauria escrit per encàrrec d'algú que pretengués exemplaritzar a escala local les raons del desprestigi de la política.

L'acord contra natura de la senyora en qüestió no pot ser llegit si no com a menyspreu per les idees i entronització dels interessos particulars per mitjà de la política. A la senyora del PSM que s'ha lliurat a braços del PP, l'empraran com a argument aquells que no poden entendre la política com una activitat noble, de servei a la comunitat.

L'única manera d'evitar que el seu comportament reforci els pitjors diagnòstics consisteix en una decisió unànime d'exclusió per part de tots els partits amb representació municipal. Els pactes antitransfuguisme han estat paper banyat. Quan es donava el cas, sempre s'adduïa, en favor de la seva no-aplicació, l'excepcionalitat de la situació en concret. José Ramón Bauzá té ara una bona oportunitat d'ampliar al transfuguisme l'estil que ha imposat respecte dels imputats. Però, naturalmet, Bauzá no ho farà si no té garanties fèrries de ser correspost per les altres formacions polítiques.

Sigui com sigui, valdria la pena que tots esmerçassin els esforços necessaris per contrarestar els efectes malignes de la deslleialtat de la senyora de referència. Amb el desprestigi que arrossega la política, seria un gest positiu, de bona voluntat, la primera pedra per a la rehabilitació de la política neta a la legislatura que just ara comença el seu camí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.