nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

Anne-Cécile Bizeul: uns petits personatges Efímeros

Em va xocar trobar-me amb l'artista Anne-Cécile Bizeul, veïna de L'Horta des de fa uns deu anys. Anne va néixer a Vannes, Bretanya, i se sent molt ben acollida a Sóller. Vingué a Mallorca per treballar de cuinera en una pel·lícula i, a la Vall, va descobrir la vena d'artista passejant-se per la vora de la platja d'en Repic observant materials que les tempestes treuen: fustes, suros, bocins de xarxes...

Així nasqueren els seus personatges, que anomena Efímeros, que tenen quelcom de màgia i de místics. "Tenen la presència i l'elegància dels diplomàtics. Alguns d'ells sorprenen per la seva configuració, altres et miren i deixen que et fitxis en ells. Alguns tenen ànima ancestral, llunyana, com si haguessin sortit d'un conte; altres semblen nàufrags d'una llarga travessia. Alguns moments semblen petits xamans congregats en una tertúlia i que tenen la delicadesa que puguis compartir-la". És un text del pintor solleric Jaime Pinya que compartesc totalment i que va escriure amb motiu d'una exposició d'Anne-Cécile, El tambor pagès, que tingué lloc a Fornalutx.

Les obres de l'artista, ja que així es pot anomenar, bullen per dintre, fruit d'una enorme creativitat que li permet fer feina amb confiança i llibertat.

Anne-Cécile ha mostrat els seus petits personatges a Fornalutx al bar Turismo, a Can Puig i a la galeria Brewster, de Sóller, i dia 18 de juny n'inaugurarà una exposició a l'estudi del fotògraf Javi d'Esteban, del carrer Posada de Terra Santa de Palma.
Cal esperar una nova aventura per a l'artista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.