algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Les raons inexplicables d'una victòria

Els darrers sondejos electorals reflecteixen allò que pressentíem qui sap el temps que fa. És a dir, que el Partit Popular guanyaria les eleccions de manera inqüestionable perquè una societat amb cinc milions d'aturats que ja té ben clar que la revolta social no pot arribar de la mà de Fra Rubalcaba ni de la Coronela Chacón únicament pot creure en un miracle. I els miracles sols beneficien la dreta. El fet mateix que s'hagi convertit, el Pepé, en alternativa de poder ja ho és un miracle que, sens dubte, s'encarregarà d'explicar-nos detingudament Monsenyor Rouco Varela els quatre anys pròxims. Francisco Camps no sols mantindrà l'hegemonia en el País Valencià, sinó que l'augmentarà, tot i que estigui relacionat amb més casos de corrupció que Emiliano Iglesias, aquell lerrouxista gallec, amant dels diners fàcils i amb vocació de venedor de muls coixos per cavalls de carreres, que va casar-se a Sant Joan. Si a la Puríssima, en el moment de pujar al Cel, li haguessin penjat dels peus els feixos de paperassa que ha generat Camps en els jutjats, molt probablement no s'hauria pogut enlairar.

Camps, en canvi, no sols s'ha enlairat amb la facilitat d'un globus aerostàtic, sinó que és a tocar la glòria sense necessitat de desfer-se, per amollar llast, de cap dels vestits que li regalaren. A les Illes Balears som a cinc dies de presenciar la victòria més aclaparadora de la dreta d'ençà de la lectura pública del ban de guerra del general Goded. I les conseqüències poden ésser igualment catastròfiques, perquè serà el moment, per part de Bauzà, de fer prevaler les opinions dels quintacolumnistes. És a dir, la de les Sylvia Riera, dels Bartolomé Servera, dels Pedro Iriondo, dels hotelers i del Sirculo Baleá. Sabem què ha fet l'esquerra per perdre (si arriba a perdre), però desconeixem què ha fet la dreta per guanyar. O millor dir, ho sabem, encara que ens consti reconèixer-ho, perquè una conclusió ens porta a una altra i haurem d'acabar per acceptar que la degradació humana, tocant a política, és imparable. El Pepé no ha fet res per a guanyar-se la confiança dels electors.

La seva crítica a l'acció del Govern, en aquests quatre anys a l'oposició, es redueix a algunes sortides de to, amb reminiscències surrealistes, de Miquel Ramis; al quiquiriquí vibrant de Carlitos Delgado; i a la defensa, per part de Bauzà, del dret dels mallorquins de dir tassó a un vaso, perquè got fa català. A hores d'ara, l'estat d'ànim de molts de ciutadans que en tindrien prou amb un país normalet és d'astorament. Bauzà està a punt d'aconseguir un triomf espectacular, d'aquells que situen els analistes de la cosa pública davant del compromís de reconèixer que acaba de néixer un as. Qui sap com se'n sortiran! Qui no se'n sortirà serà (gràcies Espriu per les paraules exactes) aquesta meva pobra,/ bruta, trista, dissortada pàtria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 12 anys

No serà el Partit Popular qui guanyi les eleccions, sinó una suposada esquerra que ha exercit en els fets de dreta, la que les perdrà. La decepció de la gent envers les polítiques de dreta lliberal practicades per aquesta falsa esquerra s'expressa ara mateix en les mobilitzacions de la gent que desconfia i molt dels polítics (i especialment dels que es diuen d'esquerra i no exerceixen)

Valoració:-1menosmas
Per Fidel Dávila, fa mes de 12 anys

El PP va a ganar arrasando,porque la gente ya está harta de catalanistas sectarios ,normalizadores lingúísticos empobrecedores de la cultura y falsificadores de la historia común española.A estos sectarios,como el señor Capellá,autor de ese engendro conocido como Memorial que nos ha endosado en el Cementerio, le recomendaría tres lecturas esenciales:"Memorias políticas y de guerra", de Manuel Azaña Díaz, "No fue posible la paz", de José María Gil Robles y "Por qué perdimos la guerra", de Diego Abad de Santillán.No aparecen los personajes del memorial,pero sí aparecen otros que participaron en la misma historia.

Valoració:-9menosmas
Per emigrante, fa mes de 12 anys

No estoy muy seguro de su aseveración " ...Sabem què ha fet l'esquerra per perdre " De hecho, leyendo sus artículos - de un perdiodista presuntamente de izquierdas - se nota que su autocrítica es incompleta y que mantiene los mismos tics de todos los denominados progresistas.

Valoració:0menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 12 anys

Les raons són les mateixes que el 2003. Aquesta vegada no em sorprendran.

Valoració:5menosmas
Per Catalina, fa mes de 12 anys

La cosa té una explicació senzilla: el PSOE ha robat als treballadors una part del seu sou. I els súbdits, ja ho va dir Maquiavel en "El príncep", això no ho perdonaran mai. Si, a més, el PSOE no ha dissimulat en absolut el seu servilisme envers el capitalisme, a qui ha de votar la gent desesperada amb mentalitat espanyola?

Valoració:9menosmas
Per Ferida, fa mes de 12 anys

Cal evitar el fatalisme de pensar que el poble s'equivoca. Jo crec que el PP si guanya serà per la desesperació de la majoria que no veu, ni creu de cap manera, en la solució "progressista" per sortir del pou. Això, afegit a l'abstenció d'un sector de gent d'esquerres que s'ha sentit estafat fins al moll de l'os.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente