cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El film de terror

El passat cap de setmana el PP va donar per començada la campanya electoral de les autonòmiques i municipals. La convenció celebrada a Sevilla serví per escenificar la unitat del partit -fins i tot amb l'abraçada entre Aznar i Mariano Rajoy, que no es poden veure ni en pintura-, per lamentar naturalment el desastre que pateix Espanya per culpa de Zapatero i per suposat per oferir-se als ciutadans per posar-se al capdavant del país per intentar redreçar la penosa situació en què ens trobam.

No hi va faltar, a la cita sevillana, un cert protagonisme de la delegació balear, la qual, segons quedava reflectit a la foto publicada per aquest diari despús-ahir, era la translació de la pau i concòrdia nacional. S'hi veia la canyellista candidata al Consell de Mallorca Maria Salom, el suposat regionalista Pere Rotger i el liberal Francesc Fiol, acompanyats pel president José Ramón Bauzá. Una imatge que val més que mil amenaces de rebel·lions internes, eue, com era de preveure, es van diluint, si és que algun dia existiren. Ni tan sols el veterà general palmesà José María Rodríguez pareix amb forces per presentar batalla a Bauzá, el qual, setmana rere setmana, mes rere mes, està assolint l'objectiu de tranquil·litzar el partit a base d'aguantar, de no posar-se nerviós i de no actuar. En un anterior article servidor el definia com un home de gel. Ho està demostrant, que ho és. No és poca cosa enfrontar-se als (per altra banda legítims) interessos personals i polítics als quals s'ha enfrontat sense tenir més suport que el dels seus fidels (pocs), de Cañellas i de Madrid. Es pot pensar que Madrid és molt Madrid. Sí, però també el tenia, aquest suport, Rosa Estaràs, i mirin vostès com partí escapada.

En fi, que la delegació balear a Sevilla escenificà la unió formal que existeix en el si del partit a Balears per afrontar els decisius quatre mesos exactes que falten per a les eleccions. Bauzá aprofità l'avinentesa per fer una mica de la demagògia normal que fan tots els dirigents de tots els partits en aquest tipus d'esdeveniments: "Balears és com un film de terror, amb un títol, Los otros, perquè només els altres són capaços de resoldre els problemes de les Illes".

Aquesta serà l'estratègia aquests mesos: erigir-se en l'única possibilitat de partit que doni estabilitat enfront del desgavell que desgoverna les Balears, desgavell que personalitzat en Francesc Antich és, a més, el responsable del desastre econòmic que pateix la regió.

L'estratègia duita a terme per Bauzá d'ençà que va guanyar l'elecció interna a president orgànic -convocada per ell mateix-, el març de l'any passat, li ha sortit bé i s'està consolidant al capdavant del partit com no pareixia possible. I el disseny de campanya electoral que a Sevilla ha confirmat -i que havia encetat a Balears des de fa uns mesos- pareix també, vist des dels interessos conservadors, d'allò més pertinent. Només una comparació, per reflexionar: mentre que el PP s'erigeix a Sevilla en alternativa lliure de sospita de corrupció, a Balears la corrupció esquitxa novament i de ple UM, indirectament el PSOE, posa dels nirvis l'ex Bloc, enfada els regionalistes, crea tensions entre els socialistes i acaba per fer maleir els que ho han destapat per no haver tengut més remei que fer-ho. Això sí que és un espectacle terrorífic, a quatre mesos de les eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Feliu, fa mes de 12 anys

En Payeras ha passat de cobrar del PSOE i UM a ser un columnista independent. Els "extres" que trepitjam aquest escenari sabem prou que això és un film de terror. N'Antich és Dràcula, el propi Bauzà és l'home llop i en Carles Manera és "la Mòmia". Altres monstres, igual de perillosos, ja han estat detenfuts.

Valoració:2menosmas
Per Però. què et passa?, fa mes de 12 anys

Durant un temps t'admirava, et veia lúcid, ara veig que era un moment de lucidesa enmig del deliri! Aqui fa falta que ens espavilin, que ens revifin l'entaniment, no que ens vulguin endormiscar!

Valoració:1menosmas
Per Un bon bergant hi ha amb en Payeretes, fa mes de 12 anys

Està més clar que l'aigua que Payeras ha passat de cobrar del PSOE a cobrar del PP. Després d'aquest article, "no hase falta desir nada más".

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 12 anys

Miguel, saps què passa? Els jutges forasters tapen tota la merda del PP, del qual Matas n'és el màxim exponent. Fa quatre anys Balears estava tapada de cartells amb la carota d'en Matetes. Ara ja no se'n recorda cap jutge ni cap periodistetxo espanyolista com tu, Miguel.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente