algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els robatoris de coure a Mallorca

Els fets de Binissalem demostren que les màfies organitzades es marquen objectius cada cop més agosarats

Comença a ser alarmant la quantitat de robatoris de coure que es produeixen a Mallorca. El darrer, a una nau de Binissalem, demostra de manera fefaent que es tracta de bandes organitzades que tenen garantits els canals de revenda i l'obtenció d'importants beneficis. Els autors s'endugueren quaranta tones de material a partir d'una perfecta planificació durant les festes. Empraren vehicles pesants i actuaren amb absoluta professionalitat.

Ens trobam davant un problema de primer ordre. Ja no es tracta dels típics furts de petites quantitats de coure. Això comença a ser un negoci a gran escala. Però el més preocupant és la constatació que a Mallorca, i a l'empara de la crisi, s'estan instal·lant màfies capaces d'aconseguir botins de grans proporcions. Robar quaranta tones de material no és una tasca gens senzilla. El valor de la mercaderia és considerable: 300.000 euros, però és encara el fet que si obtenen èxit amb accions tan complicades, què no seran capaços de fer en el futur aquests grups? Es conformaran amb el coure?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Clinc clinc., fa mes de 12 anys

Vius: A Mallorca solem dir coure al metall sense manufacturar, i aram al que ja està treballat.

Valoració:1menosmas
Per Pregunt, fa mes de 12 anys

Això que diu "Do not visit..." encara pot ésser pitjor, si és cert, que el simple robatori. És cert això que el coure nou és més barat que el coure vell? On va a parar aquest? No pot, la polícia, o el servei d'intel·ligència, si funcional, seguir-li la pista? Quines coses més extranyes!

Valoració:3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Hi ha un detall que no té lògica comercial, sobre la demanda i oferta.
El coure nou ès més barat que lo que paguen els ferrovellers.
Els lladres podrien comprar cobre nou a preu de mercat i vendre-lo an els ferrovellers.
Sembla que hi ha qualque cosa (o qualcú) que compra cobre que no estigui controlat.
A on va aquest coure?
Qui necessita aquest coure?
Per què necessita aquest coure?

Valoració:1menosmas
Per A.L.M., fa mes de 12 anys

A aquest tipus de lladres no els hauríen d'aplicar el codi penal pel valor material d'allò que han robat, sinó pels perjudicis causats, de vegades a milers de persones. Encara que l'interés d'aquests malfactors és purament material, les seves accions alteren la vida dels ciutadans com si es tractàs d'atemptats polítics, i poden causar greus pertorbacions socials. Les autoritats tenen el deure de fer tot quan sigui possible, dedicant una especial atenció a aquest tipus de delicte, per a acabar ràpìdament amb aquesta plaga,

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente