nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

L'IES Pau Casesnoves, un exemple de coratge cívic

L'Institut Pau Casesnoves, d'Inca, està d'enhorabona per la iniciativa del seu claustre de plantar cara al programa de neteja lingüística contra l'ús normal del català en els àmbits públics de Mallorca que en José Ramón Bauzá du idea de desplegar si guanya les eleccions. Amb el seu manifest clar i llampant en defensa del nostre idioma i amb la seva crida a properes mobilitzacions, l'IES Pau Casesnoves és tot un exemple didàctic de coratge cívic davant una ideologia nacionalista agressiva contra la identitat que els mallorquins hem heretada dels nostres pares, padrins i repadrins.

Sovint n'hi ha que es queixen de segons quins funcionaris que no van de feina i que només pensen en l'hora de plegar. Això és vera. Com també és vera que passa ben igual a les empreses privades, on el ritme de feina de segons quina casta de personal varia molt segons si el mestre no hi és o si hi és i li té l'ull damunt. Però igualment hi ha obrers responsables que, tant si el mestre els vetla com si no, són complidors, van per feina, i se senten mal a pler si no tenen una missió concreta dins l'empresa.

Idò bé, amb l'exemple coratjut que ens dóna a hores d'ara, l'Institut Pau Casesnoves demostra que, dins l'àmbit públic, i concretament en el de l'ensenyament, hi ha homes i dones que són mestres per vocació, compromesos amb el país en què viuran els alumnes que ells formen. Aquests mestres duen la seva missió educadora dins la sang i, per això, són conscients que no n'hi ha prou amb ensenyar arrels quadrades i normes gramaticals, això va amb accent greu, això altre amb accent agut. No. Saben que no n'hi ha prou amb ensenyar què hem de saber de la nostra cultura i del nostre país, sinó que han de donar exemple de què hem de fer per la nostra cultura i pel nostre país quan es veu atacat (cínicament en nom de la "libertatd"!) pel nacionalisme annexionista que ens vol esborrar del mapa i que patim del 1714 ençà, en voler farà tres segles.

Com s'ha de sentir un mestre mínimament responsable en veure que allò que ensenya i construeix a escola s'ataca barroerament i se cerca destruir des d'una formació política?
A l'escola no hi acaba l'ensenyament. Al contrari, hi comença. Per tant, un que és mestre per vocació, no pot romandre mans plegades quan veu que els fonaments cívics que ell construeix a escola, són en perill de ser destruïts des de les institucions. Un mestre per vocació, ha de donar exemple de combat cívic als seus alumnes quan hi ha forces majors que ho requereixen. Voleu més força major que les amenaces que ens fa seguit seguit el partit nacionalista espanyol 'sin complejos'?

Si una formació política qualsevol es presentàs a Espanya amb idees tan esburbades com voler-hi ensenyar el castellà a cada clapa segons les 'modalidades' que hi parlen, en manxec a les escoles de Castella, en andalús a les d'Andalusia, en aragonès a les d'Aragó, romandrien boca closa, els professors castellans, just que tinguessin un dit de seny? Hi romandrien, boca closa, si un partit anticastellà exaltat volgués que el coneixement del castellà per accedir a l'administració de Castella no hi fos cap requisit, sinó un simple mèrit de no-res? Els agradaria, als castellans, que un estol de mestres mallorquins, sense dominar el castellà, poguessin desembarcar a Castella a prendre els llocs de feina als professors castellans o integrats al castellà? És tan sols imaginable un acte com el que acab de dir, de colonialisme criminal?

Idò per quines cinc-centes hem de callar els mallorquins davant el projecte ben igual però a l'enrevés que el sector d'en JR Bauzá du entre mans?
Gràcies corals, enhorabona i coratge, valents professors de l'Institut Pau Casesnoves! Estigau segurs que el vostre exemple no serà debades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 13 anys

Begacongauer!
Xupa aquesta:
CATALUNYA 5 - sonbanya 0

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 13 anys

Becagonbauer!
xupa aquesta:
CATALUNYA 5 - sonbanya 0

Valoració:2menosmas
Per emigrante, fa mes de 13 anys

¿Ejemplo de coraje cívico?

Valoració:-3menosmas
Per Trepe, fa mes de 13 anys

En Vekenvauer escriu igual que en Jorge Campos, Està escrit en temps de feina?

Valoració:5menosmas
Per Serafí Lliteres Maçanet, fa mes de 13 anys

Bona senyal Jordi que aquests radicals escriguin al teu mur. Això vol dir que vas pel bon camí. L'enhorabona una altra vegada ;D .

Valoració:6menosmas
Per Cord McNally, fa mes de 13 anys

¿Enhorabuena a unos tipos que se saltan a la torera normas y principios fundamentales en una democracia?
Acojonante. Pues espero que cuando le metan un paquete a la directora de marras (que eso está cantado a poco que los denunciantes argumenten bien), todos estos presuntos demócratas hagan una colecta para pagarle a la directora el sueldo o la sanción que le pueda caer. Es que si no la sancionan esto no una democracia ni de lejos. Y si hay que recurrir a los tribunales porque el consejero no actúa, pues el consejero debe ser también empapelado y exigir su abandono de la política: no puede ocupar un cargo en una democracia si se inhibe. Quisiera ver yo a estos payasos rebuznando y gruñendo si hubiese claustros que aporbasen mociones en favor de Bauzá, el PP y la libertad de elección. Y conste que tendrían razón, pero autoridad moral, CERO PATATERO.

Valoració:-11menosmas
Per Tomeu Carrió, fa mes de 13 anys

Enhorabona IES Pau Casesnoves.

Valoració:7menosmas
Per Tomeu, fa mes de 13 anys

Vatualmon amb aquests nazis espanyols. Estan més emprenyats que una moneia histèrica. Que insultin i amenacin d'aquesta manera vol dir que anam per bon camí.
Estan mal acostumats perque durant 40 el nazi espanyol Franco empresonava, torturava i matava els que pensaven diferent d'ell. Ara han de confrontar idees amb idees i això no les va bé. Sort tenen aquests nazis que espanya no els té prohibits com sí hi estan a Alemanya. Tens sort Vecagonvauer que espanya protegeix els mateixos nazis que a Alemanya van directes a la presó. Molta sort tens. Heil Hitler, Becagonbauer!

Valoració:9menosmas
Per Andreu Caragol, fa mes de 13 anys

Jordi cada vegada que et lleigeixg estic mes animat.Me dones molt de coratge,jo que l¨havia perdut tot derrarement.Els teus articles no momes estan carregats de rao si no que tambè toquen els collons en els fanatics espanyolistes que abans han escrit.Seigueix aixi i donelos pel cul en aquets radicals.

Valoració:4menosmas
Per McNally, fa mes de 13 anys

Acaba el insigne "jurista" y campeón de la defensa del estado democrático y de derecho, Jordi, así:

"Estigau segurs que el vostre exemple no serà debades."

Desde luego que si rige una democracia en Baleares, el "ejemplo" no será en vano. Los porfesores que no hayan votado en contra del acuerdo o se hayan abstenido (expresando el motivo de su abstención) serán apercibidos por escrito para que no vuelvan a vulnerar sus deberes como funcionarios públicos en el ejercicio de sus funciones, y la directora, que no sólo permitió el debate y acuerdo, sino que lo promocionó y defendió, dándole además publicidad y, para acabar de arreglarlo, incitando a otros funcionarios a incurrir en una conducta ilegal, ha de ser bien empapelada (la susoensión de funciones estaría cantada). Es que además, la muy lanzada ha incitado a la aprobación de un manifiesto contra un líder político que se presenta a unas elecciones, por causa de una promesa electoral de éste, siendo ella, además, cónyuge de un miembro del gobierno y rival político del agraviado. Hombre, ya sólo falta el agravante de nocturnidad (si es que no concurrió), porque las demás, todas.

En Galicia, el Valedor del Pueblo, acaba de recomendar a la Consejería la retrirada de webs de centros de un vídeo que ensalzaba a independentidas "bomberos", y también les hace responsables de los contenidos de las webs de los centros, que no deben ser empleadas para defender posiciones políticas. Fue a petición razonada de GB, cuya denuncia a varios funcionarios ha de resolver la Consejería antes de que acabe el año y a ver qué hace con las pruebas que hay y tras la resolución del Valedor.

Ah, y cuando quieras te respondo a esas 10 "brillantes" preguntas que has parido para rebatir (eso crees tú, indocumentado) los argumentos de los que defendemos la libertad ded elección. En Galicia, los fascionacionalistas se lo han currado más - aunque con el éxito de prever - y han sacado un libro titulado "55 mentiras sobre a lingua galega" para, angelicos, intentar rebatir los argumentos de Galicia Bilingüe. Claro que se trata de una colección de falacias y manipulaciones difícil de superar, aunque muy divertida en general, sobre todo cosas como tomar como ejemplo a Tanzania para justificar la imposición de una lengua "nacional" (se ve que su ignorancia, en este caso sobre el modelo tanzano es del estilo de la tuya, Jordi).

Me pregunto como tú ¿Pero tú eres licenciado, matao? ¿En burrología fascistoide tal vez?

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente