algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

I si retocàssim el nacionalisme d'Estat?

Tornem-hi! Cansa haver de repetir consideracions que un ja ha fet. Però, si ells no es cansen de predicar sempre allò mateix, quin remei? En Rajoy, aprofitant-se de la crisi, torna a dir que s'hauria de revisar a fons això de "las autonomías" perquè costen una doblerada, cosa que no pot ser, sobretot ara que hi ha tanta de magror econòmica. Té més raó que un sant.

Ara bé: en Rajoy fa magarrufes perquè, si bé d'una banda retreu el 14 per cent del mal, que és el deute autonòmic, de l'altra, amaga el 84 per cent que correspon a l'Administració de l'Estat. Una altra cosa seria si, a més de les autonomies, en Rajoy posàs en solfa la doblerada que costa la monarquia, restaurada d'en Franco, "Caudillo por la Gloria de Dios" però no per la glòria de les urnes. Una monarquia que costa prop de 9 milions d'euros, i que és l'única del món autoconsiderat democràtic que no té obligació de detallar com els gasta.
En Rajoy, si de bon de veres cercàs l'estalvi de doblers públics i no fer nacionalisme espanyol, diria que no pot ser mantenir ministeris amb competències traspassades a les autonomies. Posaria en solfa la duplicitat de cossos policials (Policía Nacional i Guardia Civil) al mateix temps.

En Rajoy, si tant plany la tudadissa pública, qüestionaria la Televisió Espanyola, amb la milionada de pèrdues que du cada any a l'Estat. Però no. Això no li cou gaire. Com tampoc li cou, ni a ell ni a cap nacionalista d'Estat com ell, que Europa, en lloc de mantenir un parell de dotzenes d'exèrcits de jugueta, que sense l'exèrcit americà no poden anar ni d'excursió "de pau" enlloc del món, i ja no diguem de guerra, en lloc d'això, formi un sol exèrcit europeu potent i eficient per a actuar en el punt concret on hi hagi conflicte.

Si en Rajoy anàs endarrer d'estalviar i no de fer nacionalisme exacerbat del seu, retrauria la tudadissa que fa qualque ajuntament com el de Madrid, que és el més endeutat de l'Estat, o com el de Calvià, del qual el cap de l'oposició va retreure, segons deia aquest diari dia 28 de maig d'enguany, que "el 2010, en plena crisi, el batle manté una cinquantena d'assessors i ell es manté el sou de 91.000 euros". Pensau que en Zapatero en cobra 84.000. No en deis res, no, d'això! Ben alerta!

Sabeu què us passa, Sr. Rajoy? Que vós i els nacionalistes d'estat com vós no heu cregut mai en això de "las autonomías". Ja de tot d'una les concebéreu com una maniobra per passar amb cançons a les nacions que anaven endarrer de llibertat i de llevar-se de damunt la dictadura espanyolista d'en Franco. Si aconseguíeu reciclar en massa els independentistes en autonomistes, el vostre estat guanyava temps i posicions dins les nacions a assimilar, com volia -i vol- el vostre projecte nacionalista.

I ara els nacionalistes d'estat trobau que és arribada l'hora de llevar-vos la careta i de retornar, tira-tira a poc a poc, al model franquista, només que amb fetivals teleelectorals cada quatre anys. Per això un emprenya (més ben dit: posau per excusa) el cost de les autonomies, uns invents que ara us fan nosa perquè considerau que ja han acomplert llur missió de sedant calmaindependentistes. En canvi, no us lleva gens la son la tudadissa de l'administració espanyola ni tampoc la dels ajuntaments, entitats que no fan nosa al vostre projecte imperialista.
Mostrau massa el llautó, Sr. Rajoy!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
Però Xesca, si ara es integristes musulmans juguen es paper que jugava es bloc comunista abans. En aquella època dita guerra freda, en què mos deien que es russos mos podien atacar en qualsevol moment, es diversos satèl·lits d'una i altra potència reberen més de sa qui teòricament l'havia de defensar que de sa teòricament enemiga. Foren es tancs de sa Unió Soviètica es que envaïren Hongria i Txecoslovàquia i foren es Estats Units es qui envaïren una i una altra vegada es estats situats al sud de Río Grande. Només hem canviat d'enemic teòric, ja ho profetitzà n'Orwell a "1984". I si realment ataquen, com a Madrid l'any 2004, allò darrer que hem de fer és confiar en es poderosos estil OTAN o EUA, ja que si s'estat espanyol no s'hagués ficat, gràcies a n'Aznar i es seus precisament per donar suport an en Bush, s'atemptat no hauria tengut lloc. Es qui teòricament mos han de protegir estan en realitat més a prop des qui en teoria mos han d'atacar que de naltros
Valoració:0menosmas
Per Joan A., fa mes de 13 anys
Sr. Serafí LLiteres, gràcies. De veritat és la 2a. part. Desconeixia la informació d'aquest extens aeroport de Ciudad Real (una vertadera tudadissa de doblers).
Valoració:0menosmas
Per Serafí Lliteres Maçanet, fa mes de 13 anys
Sins aquest mateix passadis sortint a mà esquerra (a la secció d'opinió del dBalears) hi ha un article que vendria a ser la segona part d'aquest. El regne de Don Quixot du per titol i l'escriu en Joan F. López Casasnovas.
Valoració:3menosmas
Per Joan A., fa mes de 13 anys
Enhorabona per l'article. Il.•luminador i ben argumentat.
Lla duplicitat de cossos policials (Policía Nacional i Guardia Civil) fa tants d'anys que està implantat que no m'havia adonat de la seva duplicitat. De quants de funcionaris es componen la G. Civil i la Policia Nacional?
Valoració:0menosmas
Per Xesca, fa mes de 13 anys
Balàfia, exèrcit europeu n'hi ha d'haver... Què vols que entrin un dia els islàmics i ens posin vel a totes i es carreguin l'estat de dret amb un parell de bombes?
Valoració:4menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
Exèrcit, en realitat, ni espanyol, ni europeu ni català, es mellor exèrcit és es que no existeix
Valoració:-2menosmas
Per Quin fàstic!, fa mes de 13 anys
La corrupció ja està tipificada com a delicte, però també hi hauria d'estar el tudar els diners procedents dels imposts. Si un particular que té moltes propietats posa un administrador i aquest, sense que s'hagi descobert que s'ha embutxacat res, malgasta en coses supèrflues o inútils, tudant molts dels diners que administra, aviat el propietari que l'ha contractat l'acomiada sense anar a cercar més. També haurien de poder ésser acomiadats, com a mínim, els polítics que fan aqueixes escandaloses tudadisses que duen a l'endeutament fora mida dels ajuntaments i governs. Però sembla que no hi ha ningú dels que hi podrien posar remei que vulgui posar-n'hi.
Valoració:4menosmas
Per Xesca, fa mes de 13 anys
Un article molt ben argumentat.
Després de llegir-lo, s'entén per què retallen el sou als treballadors, la qual cosa no vol dir que quedi justificat. L'estat ens escanya en molts sentits. Sense retallar el sou i ara retallant-nos-el!
Valoració:11menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 13 anys
Impecable.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente