nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

Un poc de rigor

El pitjor no és què diu, sinó que fa la sensació que el president del PP sap molt poques coses sobre la llengua d'aquí

Matas perdé centenars de vots a Palma per haver inclòs Maria de la Pau Janer en les llistes autonòmiques. L'electorat més dretà del PP eliminà el nom de l'escriptora de les paperetes en interpretar que era una concessió al catalanisme illenc. Ara, José Ramón Bauzá fa gestos inequívocs per recuperar aquells sufragis:ha dit que suprimirà el Decret de mínims; acudeix a actes d'organitzacions ultradretanes; el seu grup parlamentari vota en contra d'una moció per la unitat de la llengua; i, ahir mateix, digué que suprimirà la Llei de normalització lingüística si és president.

És indubtable que Bauzá recuperarà, per aquest camí, els vots perduts, però li sortiran cars. En el PP conviuen les sensibilitats regionalista i espanyolista. La primera tolera la segona, però això no passa a l'inrevés. Acontentar aquesta darrera a costa de l'altra és una equivocació.

Tanmateix, és més preocupant la sensació que l'actual president del PPno sap de què parla. El català s'estudia a les escoles i a les facultats. Si Bauzá eleva a categoria de conflicte lingüístic si aquí deim 'got' o deim 'tassó', és que necessita un curs accelerat per defensar els seus posicionaments amb una mica de rigor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Superpolíglota, fa mes de 13 anys
Si a Menorca i a Eivissa diuen "got" per tassó, és que parlen català, no "balear". Segons alguns "filòlegs" que no se sap on han obtingut la seva titulació (ho duen ben d'amagat) basten unes poques paraules de diferència per d'una llengua fer-ne moltes. Del català en podem fer deu, o vint, o més, i del castellà més de cent, sense ni tan sols anar a Amèrica. I així tots podem presumir de políglotes. Jop mateix, parlar-les no les parl totes, però entendre-les, com a mínim n'entenc cinquanta, entre les que provenen del català, incloent-n'hi nou o deu just de les Illes, i les que provenen del castellà.
Valoració:4menosmas
Per Simó Tort, fa mes de 13 anys
No importa ser molt viu, per veure que tassó és un diminutiu de tassa, que si és diu per tot.
Valoració:4menosmas
Per Maria, fa mes de 13 anys
Què punyetes fan els sensats del PP deixant perdre gent de la categoria i experiència de Font a favor d'aquest inconscient de José Ramón i l'impresentable de Delgado? Aquí molts votaríem una dreta sensata i civilitzada, però mai uns elements d'ultradreta com aquests dos.
Valoració:12menosmas
Per Delgado, fa mes de 13 anys
Eso mismo, preparaos los del Balears cuando llegue Bauza. Nos divertiremos un monton.
Valoració:-6menosmas
Per Família Bauçà Ruiz, fa mes de 13 anys
El nostre ca i tot sap més que ell...
Valoració:9menosmas
Per Despertau, fa mes de 13 anys
Anau alerta al diari de Balears, que en arribar el PP al poder de qualque manera aconseguiran tancar-vos, i El Mundo imperara com en els temps gloriosos del matisme amb n'Inda, preparau-vos.
Valoració:-6menosmas
Per Ruc u ruc, fa mes de 13 anys
Aquest senyor sap molt poques coses de moltes coses, no está preparat per sortir de Marratxí, tot i que basta veure la grisor i nulitat de la seva feina al municipi per imaginar que farà si arribàs a president: de iniciativa propia res, de lo que li dicti en delgado i els quatre mangantes de sempre, tot.
Valoració:17menosmas
Per Pere (Manacor), fa mes de 13 anys
Això comença a ser divertit. Amb aquest pallasso de candidat, el PP s'està enterrant a ell mateix. Per ventura la seva majoria absoluta no és tan clara. Ui, ui, ui.... m'ensum que comença a haver-hi nervis a les files conservadores!!
Valoració:22menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
"Tassó" només es diu a Mallorca, a ses altres illes es diu "got"
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente