algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

La clau del vicari general

El bisbe és l'amo, però el vicari general és el majoral que duu a retxa tots els missatges. Mossèn Alcover, vicari general per excel·lència, alliberà de maldecaps el bisbe Campins. El bisbe Hervàs, valencià, aplacà el galliner clerical nomenant, per sorpresa, vicari general mossèn Pere Rabassa. El bisbe Teodor, gelós de la seva autoritat, dinamità el poder del VG creant la pantomima dels vicaris episcopals.

En trenta anys engreixà amb aquest càrrec la vanaglòria de més de cinquanta capellans. Els còlics d'ara vénen d'aquells tiberis de títols inútils. Estimat bisbe Murgui: santa Democràcia és l'única que us pot fer el miracle de posar ordre dins el corral dels galls caponats. Heu de reunir en conclave tots els capellans. Els que no compareguin, suprimiu-los per un any de sou i càrrec. Manteniu-los a pa i aigua fins que s'hagin posat d'acord per elegir, per majoria absoluta, un vicari general.

Quin guirigall es pot armar! Si en una setmana no hi ha fumata blanca, posau en quarantena la diòcesi. Al desventurat que surti elegit, donau-li la clau que atorga el dret canònic (c. 198) a l'"ordinari". Vós, continuau d'"extraordinari". Als amics, retirau-los a la intimitat. Des de l'ombra ens podran fer millor la punyeta. Escoltau el clamor: el galliner reclama un gall.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.