En set setmanes de menjar, només arengades, mongetes i bacallà
Palma20/02/10 0:00
Ha tornat la vella Jaia Corema, amb la possibilitat de tallar-li la primera de les set cames que representen les set setmanes que dura el temps quaresmal. En aquesta època, els divendres s'havia de menjar peix, encara que fos assecat a l'aire o en salaó. El bacallà complia amb aquests criteris. És -i ha estat- un símbol de l'abstinència. Per això, en les representacions gràfiques, la Quaresma la pinten amb un bacallà en una mà. El bacallà era menja de pobre entre la gent treballadora. No obstant això, ara ha esdevingut un producte caríssim. Es guisa de moltes maneres: amb arròs, amb patates, amb pèsols, a la brasa... Abans de coure'l, el tenen algunes hores en remull dins aigua clara, que han de mudar sovint, per llevar-li la saladina.
També a Opinió
- Oferta milionària per a comprar la plaça de toros de Palma
- Recollida de signatures contra la macrourbanització de Palma
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Els hotelers llancen la campanya 'Tourist, go home happy' amb la intenció de contrarestar les multitudinàries protestes contra la turistització
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.