muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Històries cícliques

No serà el 2010 la data escollida per a la renovació del Partit Popular. I és que l'any ha començat, com molts ja sospitàvem, igual que va acabar l'anterior. Així, aquest cap de setmana la vinguda de Rajoy ens ha confirmat l'enfrontament entre les diferents fraccions. El gallec no ha defraudat i amb un llenguatge polític i embullat se'ls ha enginyat per quedar bé amb tothom. Si fos mallorquí ho hagués arreglat amb el "ja ho veurem, ja en parlarem", però ell s'ha estimat més jugar a les mitges veritats i l'ambigüitat manco subtil. D'aquesta manera, eludeix parlar directament del seu excompany ministre i expresident balear quan diu que algunes persones no s'han portat com cal dins el partit. I així com Matas, Estaràs, Cardona, Font, Ordinas, Cabrer, Flaquer, Rodrigo de Santos, Rodríguez, Hidalgo, Puig... són persones, es pot emprar el sempre recurrent genèric, i tots tan amics. Bauzá sembla que representa la renovació del partit, però vista la seva digitació i les mateixes persones de sempre ocupant els primeres seients de poder no deixa de ser ridícul, i fins i tot infantil.

Ara que ja sabem que no està fermat que Bauzá sigui el candidat i que un futur congrés pot ser l'escenari més favorable pels personatges tèrbols de sempre, tornam a situar-nos a la mateixa casella de sortida. Una oposició desfeta i molt tocada per la corrupció i un govern amb l'únic objectiu de no esfondrar-se. Així, els que pensam que en aquesta vida val la pena tenir clares les fites i els ports d'arribada ens haurem de conformar amb la ficció i la literatura, la nostra realitat mediocre i pràctica ja ens ha superat del tot. Sense deixar el desencís, la passada setmana també hem sabut que un menorquí milionari deixava bona part de la seva herència als prínceps i als vuit néts borbons als quals, per cert, ni coneixia. Una notícia sorprenent, no tant per la donació -n'hi ha que no saben com cridar l'atenció- sinó més aviat per la presumpta acceptació de l'herència.

I és que una família que rep nou milions d'euros anuals directament dels Pressuposts Generals de l'Estat més set d'indirectes, entre d'altres coses, hauria d'evitar els regals i les herències personals. I encara que això és el que pensa molta de gent, sobretot un any econòmic tan difícil com aquest, supòs que la maquinària estatal es posarà en marxa per fer-nos creure la sort que hem tengut tots, especialment el poble menorquí, en posar els doblers al serveis dels borbons i companyia. Llàstima que aquí, a les Illes, aquesta sort ja l'hem provada a bastament!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.