nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'antimilitarisme avui

Ja que avui és Sant Antoni, començarem amb una glosa:

"Se fan soldats
a l'Havana,
per guanyar
quatre doblers.
Jugadors i malfeners,
tots triats de cama
a cama."

Demà dilluns es farà a Can Alcover una taula rodona sobre l'antimilitarisme a Mallorca. L'activitat forma part del programa de les Festes Populars de Sant Sebastià, organitzat per la Comissió de Festes Populars i per la Plataforma contra la cimera de ministres de defensa que està previst que es faci a Mallorca el proper mes de febrer.

Deu anys després de la fi del servei militar obligatori, és necessari continuar treballant en favor de la Pau, de la resolució dels conflictes a través del diàleg i de la desaparició dels exèrcits. En aquest sentit, és necessari que la societat civil faci una doble feina. Per un costat cal oposar-se i denunciar les polítiques a favor de la guerra i la violència, per l'altre és imprescindible que es plantegin alternatives realistes en favor de la Pau i del diàleg.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un insubmís amb memòria, fa mes de 13 anys
Em sembla estar debatint amb un al.lot de 16 anys per les bajanades que escrius. A veure, m'ho prendré amb calma: l'Assamblea d'Insubmissos mai és va posicionar públicament a favor de l'Exércit Zapatista. Un altra cosa és el que pensaven o declaraven a títol personal alguns dels seus integrants, Txus Troll inclós.

Una cosa era l'Assamblea d'Insubmisos i un altra ben diferent l'Ateneu Llibertari. Els confons no se si voluntariament o per ignorància. El mateix que quan afirmes que la majoria d'insubmisos va passar a presentar-se a través de la PAM una vegada va apareixer aquesta darrera. O bé t'ho inventes interessadament o senzillament no tens ni idea del que parles. Afortunadament hi ha les hemeroteques per a comprovar-ho. Amb gent com tú és fàcil d'entendre les "males arts" utilitzades a aquella campanya de Tomeu Martí, més mediàtica que antimilitarista, més moguda pels interesos polítics que per un sentiment sincer d'acabar amb el servei militar i amb els exércits.
Valoració:1menosmas
Per Contra tot exèrcit, fa mes de 13 anys
"Contra tot exèrcit" dius? i el suport que donàreu a l'exèrcit zapatista què eh?
Valoració:1menosmas
Per Un altre insubmís amb memòria,, fa mes de 13 anys
Tenc una memòria molt gran, però un arxiu encara molt més gran i en aquest arxiu queda clar que l'assemblea d'insubmissos va fer molta feina, però en el cas del judici a Tomeu Martí, se va equivocar de ple. L'article que li varen dedicar al butlletí de l'ateneu llibertari és terrorific i policial. A més a més, a partir de l'aparició de la PAM, la majoria d'insubmissos es presentaren amb aquesta. Ah! i al meu arxiu també tenc una entrevista amb en Txus troll en la qual declara "no empuñaria las armas por un pais pero si por una idea".
Valoració:1menosmas
Per Andreu, fa mes de 13 anys
Ja és veu pel coentari de "Un altre insubmís..." de que anaven els uns i els altres. Els de l'Assamblea eren antimilitaristes i en contra de tot exércit. Els de la Plataforma personalista parlaven de la colonització de l'exércit espanyol. Per als uns tot exércit és "colonitzador" de la societat. Per als altres, un exércit català a lo millor no seria tan discutible, no és vera?
Valoració:1menosmas
Per Andreu, fa mes de 13 anys
Com bé indica "Un insubmís amb memòria" el primer insubmís jutjat a Mallorca va ser Txus Troll (no Txus Santana com he llegit al cartell de la xerrada d'avui). Efectivament, per al judici de Txus Troll és van fer caretes i és va "focalitzar" en la seva persona perque des de l'Assamblea d'Insubmisos és pretenia que el primer insubmís jutjat aconseguís la solidaritat de la societat illenca i que tothom és "posés a la seva pell". Però en Txus Troll era un més, com enTxus Santana i tota la resta d'insubmisos (a prop de cent) que van passar per l'Assamblea. La força era el grup, la campanya, la unió. Temps després aparegué del no res la "Plataforma en solidaritat de Tomeu Martí" que ni tan sols es va dirigir a nosaltres per demanar-mos el suport. Recordo haver llegit a la premsa unes declaracions vergonyoses d'un dels seus representants atribuint-se tota la feina portada per l'Assamblea fins llavors. I aixó va fer molt de mal a alguns que portavem anys lluitant sense cap afany protagonista. Llegir que teniem "gelosia" o que estavem al servei de l'estat fa encara més mal i evidencia la poca alçada d'alguns que no jugaren net llavors i continuen sense fer-ho avui. Així ho sento i així ho dic.
Valoració:-1menosmas
Per Un altre insubmís amb memòria, fa mes de 13 anys
Jo vaig ser als judicis de Txus troll i al de Tomeu Martí. Al primer hi va haver lemes de "tots som txus!" i fins i tot caretes amb la cara del jutjat. En el de Tomeu Martí no hi va haver tanta focalització en una persona i es va plantejar el debat sobre la militarització de la societat i el paper de força d'ocupació que desenvolupa l'exèrcit espanyol a Mallorca.
Valoració:2menosmas
Per Un insubmís amb memória, fa mes de 13 anys
Aquest darrer comentari (farcit de mentides) és la prova més evident de la "catadura moral" dels que impulsareu aquella trista campanya de Tomeu Martí. L'Assamblea d'Insubmisos (col.lectiu que portava més de 60 casos d'insubmissió quan és va presentar en Martí) no va ser ni tan sols contactada per a donar suport o col.laborar amb la campanya de l'insubmis més "mediàtic". Llavors ningú és va desmarcar perque l'Assamblea ni tans sol va ser convidada. Erem una "moléstia" per a un insubmis que volia un protagonisme especial i portar endevant una campanya "personalitzada" i en clau "nacional", molt allunyat de la llinea del MOC i dels grups pro-insubmissió que portaven anys impulsant la campanya a tot l'estat. Aquestes acusacions de "gelosia" o d'actuar com "agents de l'estat" no mereixen cap resposta, semblen sortides de la ment d'un mal.lalt o d'un sectari si no són les dues coses plegades.

Així que manco mentides i manetes vermelles que fins i tot aquesta informació que donau a l'OCB de Txus Santana com el primer insubmis jutjat és falsa. En Txus Santana va ser un bon company de lluita i no tenc cap dubta de que acudeix en aquesta xerrada de bona fe, però el primer insubmis jutjat no va ser ell. A veure si sou una mica rigurosos, si és que sou capaços, és clar.
Valoració:-3menosmas
Per Un insubmís amb encara més memòria, fa mes de 13 anys
Efectivament se'm podria parlar molt, i sempre li he retret a nen Tomeu que no hagi estat més dur amb una gent que varen ser els primers que varen afirmar que havia participat a una campanya electoral a favor de HB, cosa absolutament falsa, i d'una gent que poc abas del seu judici vareu "desmarcar-vos" del cas, quan no ho fereu d'uns altres que tenieu més motiu, com per exemple els testimonis de jehovà. Efectivament, alguns insubmissos gelosos del protagonisme den Martí vareu actuar com autèntics agents de l'estat. Quina pena!
Valoració:6menosmas
Per Un insubmis amb memòria, fa mes de 13 anys
Txus Santana no va ser el primer insubmis jutjat a Mallorca com afirmau a la pàgina web de l'OCB. El primer insubmís que va passar pels jutjats va ser en Jesus Luis (Txus Troll). Ja hi tornem amb les manipulacions de dades. AIxó em fa recordar el paper jugat per Tomeu Martí a aquells dies amb la seva campanya personalitzada, ególatra i mancada d'ètica cap als altres col.lectius i insubmisos. És podria parlar motl, moltisim.
Valoració:-6menosmas
Per MIGUEL ANGEL ANDRES, fa mes de 13 anys
¿En que mundo vives?
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente