muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Son Bordoy: és necessari?

Mentre hi ha milers de pisos nous sense vendre, el Govern impulsa la construcció d'habitatges protegits

Realment, hi ha una demanda que faci necessari contruir en aquests moments 846 habitatges a Son Bordoy, quan la patronal dels promotors calculava a principi de 2009 que a les Balears hi havia més de 7.000 pisos d'obra nova sense vendre, la majoria a Palma? El conseller Jaume Carbonero creu que sí. De fet, és l'impulsor d'una norma que pretén edificar un total de 5.000 habitatges de protecció pública durant els pròxims quatre anys.

Però la qüestió és saber si, ara per ara, val la pena construir-los, abans d'esprémer les negociacions amb els promotors per adquirir edificis buits -perquè n'hi ha-; comprar o expropiar els que estan degradats -també n'hi ha-; , i en darrer extrem, tractar d'aprofitar sòl privat ja programat i que només la situació econòmica impedeix urbanitzar. És ben segur que hi ha interessos importants per explotar Son Bordoy, com ara complir la promesa social del president del Govern i crear llocs de feina en temps de crisi. Però això basta per massificar aquest indret de Palma?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
No hi ha cap raó ètica per a justificar convertir sa nostra terra en un nou Singapur o Hong-Kong. Es parla de sa creació de llocs de feina i jo dic si realment és s'única manera que sa gent es guanyi ses sopes. I per altra banda també es pot dir que es treball, es no creatiu vull dir, com a font de dignitat és un mite. Qui fa feina no té un duro, diuen, i ses grans fortunes es guanyen sense fer ni brot

Sobre això que manifesta en Pep Moragues em veig empès a objectar que UM no em sembla mellor que PP i PSOE
Valoració:-1menosmas
Per Parc SÍ, Recinte Firal NO, fa mes de 13 anys


I el RECINTE FIRAL al Lluís Sitjar és necessari?
Valoració:0menosmas
Per Pep Moragues, fa mes de 13 anys
Els socialistes són una de les pitjors pestes d'aquesta terra, a un nivell semblant al PP. PP = PSOE. Els partits estatalistes espanyolistes només ens volen sucar econòmicament. Quan ja no els servim de res, ens tiraran a la paperera talment un kleenex usat. A les properes eleccions, cal votar partits d'aquí, sense vincle amb Madrid.
Valoració:12menosmas
Per QUINA VERGONYA, fa mes de 13 anys
US ADJUNT UNA INFORMACIÓ PUBLICADA EN UN ALTRE MITJA DE COMUNICACIÓ QUE POSA DE RELLEU LA POCA HONRADESA DE LA SRA. CALVO:

Un informe técnico de la Concejalía de Urbanismo del Ayuntamiento de Palma confirma que Cort renunció a obtener de forma gratuita 20.000 metros cuadrados que le correspondían del solar de Son Bordoy donde se podría haber ubicado de balde el futuro recinto ferial. Con ello posibilitó que el Govern lo destinase a la próxima instalación de una gran superficie comercial.

La cesión de espacios le correspondía a Cort en virtud de la norma 9 del Plan Territorial y se ubicaba en este solar del barrio del Molinar donde el Govern prevé cuadriplicarle al promotor y propietario la edificabilidad prevista en el planeamiento inicial aplicando la Ley de vivienda del conseller Jaume Carbonero.

Con este plan se pasaría allí de levantar 225 pisos a 846 viviendas, de las que en el avance del plan sólo 157 son VPO. En vez de destinar ese espacio a sistema general para hacer posible esta infraestructura pública, el Consistorio palmesano permitió al Govern mantenerlo como espacio comercial en su gran operación inmobiliaria en Son Bordoy.

El conseller Carbonero pudo entonces reservar esas dos hectáreas a gran superficie, pese a que su ley, exclusivamente, tiene como objetivo impulsar las viviendas sociales. Como manifiesta el dictamen del director técnico de Urbanismo con fecha 28 de julio, un cargo puesto a dedo y de máxima confianza de la alcaldesa Aina Calvo "el Ayuntamiento expresamente no mantiene las cesiones del 20% de suelo para destinarse a sistemas generales", pese a que como recogía este mismo informe "no resulta nada absurdo proponer en Son Bordoy que 28.000 metros cuadrados se destinasen a sistema general de equipamientos comunitarios de dominio público".

El alto cargo de Urbanismo da hasta los pasos que se deben seguir para hacerlo. "El equipamiento comercial de ámbito supralocal de titularidad privada, y que según parece por las noticias de prensa que existe la intención de destinarlo a futuro recinto ferial, debe calificarse de sistema general y asignarle el uso final de equipamiento destinado a fira si es que realmente existe esta intención", expone. De hecho, según su opinión, "como primera aproximación la propuesta parece coherente, positiva y necesaria", según él, y sólo apunta que "se debería de justificar desde el punto de vista de la movilidad de la zona".
Valoració:9menosmas
Per Biel, fa mes de 13 anys
Si es fan, els especuladors es veuran obligats a vendre els pisos a un preu just.Molt parlar de crisi, però encara es demana molt més del preu real.
Valoració:8menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Suposem que aquest 846 pisos tenguin uns 100 m2, serien 84600 m2 per habitatges i 21150 m2 per aparcaments, i 28200 m2 per locals comercials.

El preu de un habitatge amb so aparcament obligatori seria de 82500 euros.

Se ha calculat s'habitatge de la millor qualitat amb bons aïllaments acústics i tèrmics.

Si se han de fer pisos per iniciativa pública han de esser de millor qualitat mitjana que la des promotors privats, de aquesta manera an es promotors no lis queda altre remei que oferir millors pisos.
Valoració:1menosmas
Per catalina, fa mes de 13 anys
Es clar que és necessari!!
Per als propietaris del sòl, les empreses de construcció i les entitats financeres que faran negoci amb les 850 persones que adquiriran els habitatges, hipotecant la resta de les seves vides per ser-ne propietàries.
És la mateixa fórmula que ens dugué a la crisi del 2008.
Ah! I també és necessari per als polítics sense cap idea, que reprodueixen les fórmules que ja han vist que NO funcionen...
Valoració:6menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 13 anys
Els milers de pisos d'obra nova, aquest gegantins blocs/guetos, en mans de quatre promotors que fins ara ens han estat sucant a tots posant preus que t'obligaven a restar hipotecat de per vida i deixar en herència als teus descendents la resta de la hipoteca que tu no arribaves a pagar, aquest milers de pisos haurien de quedar buids com a monument a la usura i a la depredació.
Hi ha milers de pisos de particulars(ofegats per l'actual situació i per les elevades quotes d'hipoteca que varen d'haver d'assumir per poder tenir un sostre on viure) en venda i/o lloguer.... aquest són els pisos que cal "moure" i així donar solució i vida als ciutadans particulars.
Prou d'especulació!!!
Prou de seguir enriquint a quatre rapinyaires!!!
Donau sol·lucions a la gent del carrer!!!
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente