nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Any nou: “Siau benvingut”

Particularment, i afalagant aquest "ego" natural que, amagat o no, tots els autors portam al coret, l'any nou, aquest 2010 nounat, ja em va obsequiar, generosament, a través de Televisió de Mallorca, amb l'emissió, les nits dels dies 1 i 2 de gener -i no és la primera ni la tercera vegada que l'emeten-, de la meva obra teatral Siau benvingut, enregistrada en una representació després de la darrera reforma del teatre Principal. L'estrena, fa una quarantena d'anys al mateix Principal, amb l'Artis, dirigida per Antoni Mus, va voler ésser una revigorització del teatre mallorquí.

L'editorial Moll a la col·lecció "Les Illes d'Or" en va fer dues edicions, el 1967 i el 1968. I a la Biblioteca Bàsica de Mallorca, l'any 1990, el Consell Insular de Mallorca la va tornar a reeditar amb un pròleg de l'escriptor i crític, i terror dels autors de llavors i d'ara, el notable "vell malsofrit" però sempre estimat Antoni Serra.

Entre assenyades consideracions, aquest angelical dimonió d'Antoni Serra va escriure: "Alexandre Ballester és un cas insòlit com a autor teatral, precisament pel moment en què es va donar a conèixer. Si tenim present la realitat social a Mallorca de fa uns trenta anys, immersa en el franquisme militant i dedicada de ple al monoconreu turístic, se'ns fa difícil d'entendre com Ballester va ser capaç de concebre aires..."

Estimat Toni, sols la rebel·lia que em glatia al cor em va donar força. Per això i gràcies a TV Mallorca, puc dir: any nou, benvingut siau!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.