Agenollats
Si el 2010 aconseguíssim que el rei donàs compte dels doblers públics que rep, molts pensaríem que l'any havia valgut la pena. I és que enguany el nostre cap d'Estat vitalici i hereditari rebrà nou milions d'euros dels Pressuposts Generals de l'Estat més set que es mantenen "dissimulats" en els pressuposts d'altres ministeris. D'aquesta manera el sou dels 130 funcionaris, els agents de seguretat, el manteniment dels palaus, els iots, com també els viatges a l'exterior, entre d'altres, tenen la seva assignació bé sigui en Patrimoni Nacional com en el Ministeri de Defensa o Interior. Mira, així ningú no podrà negar que la cosa està ben organitzada pel Borbó i la seva família; un sou públic de nou milions, despeses al marge, amb el qual fa i desfà el que vol sense donar explicació. De tot plegat segurament el que crida més l'atenció és que aquesta història, que sembla treta d'una monarquia absoluta, succeeix al segle XXI, aquí, en una democràcia europea. I és que al marge de la xifra de 16 milions d'euros els que pensam que la democràcia va de la mà amb la igualtat i la transparència ens resulta inexplicable com la interpretació absurda d'un article de la Constitució pot encobrir un greuge democràtic d'aquestes magnituds.
També a Opinió
- Recollida de signatures contra la macrourbanització de Palma
- Oferta milionària per a comprar la plaça de toros de Palma
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Els hotelers llancen la campanya 'Tourist, go home happy' amb la intenció de contrarestar les multitudinàries protestes contra la turistització
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Està ben clar, si retallam de les despeses protocolàries i sumptuàries (vulgo estufera i botxor) començaríem a ser un poble normal, i des de dins la normalitat es poden començar a fer canvis. Però ja se sap que la Monarquia i els acords amb la Santa Seu són herència irrenunciable. Misèria.
Molt bona reflexió, i aplicable al gremi polític en general. Si analitzam el que costa mantenir un polític (sou, dietes, despeses...) i sumam Govern central, governs autonòmics, consells, diputacions, ajuntaments... comprovarem que estam gastant unes quantitas tan absurdes que estic segur que regulant-les, racionalitzant-les, mig controlariem la crisi.