algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

Victòria valenciana?

El país es troba en una hora difícil. Un jutge del Tribunal Superior ha imputat la presidenta del Poder Legislatiu, perquè veu indici de delicte en la seva actuació com a presidenta del Consell. Dins la memòria de l'Estat de les autonomies, no hi ha record de la imputació d'un president del Legislatiu en exercici del seu càrrec. Ningú no està per sobre de la llei i ahir Maria Antònia Munar assegurà que estava tranquil·la pel que fa al cas Can Domenge. Cal esperar-ne la declaració davant el magistrat. Tanmateix, allò segur és que Munar, quan era presidenta d'UM, fou la que va decidir, ara fa dos anys, dur el PP a l'oposició i propiciar que el Consolat, el Consell i Cort tinguessin com a primera espasa un socialista.

Siguin quines siguin les seves responsabilitats judicials, allò inqüestionable és que quan va prendre aquesta decisió no es podia esperar mai que acabaria imputada dos anys després. I ha estat implicada enmig del silenci. Ahir no s'escoltà una sola paraula ni del president Antich, ni de la presidenta Armengol, ni de la batlessa Calvo, els mateixos que acceptaren els seus vots el 2007 per accedir a les tres presidències. La política és dura i difícil, carregada d'entrebancs. Munar, centrista i nacionalista, ha patit atacs duríssims al llarg dels darrers sis anys per part de l'extrema dreta que cerca el bipartidisme i la valencianització del país. Fracassaren en el seu intent de fer de Jaume Matas l'abanderat de la Nueva Mallorca. Ara sembla que tenen més èxit. Cal pensar, però, que, malgrat els silencis, travelaran en el seu intent de falleritzar les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aina, fa mes de 14 anys
Can Domenge és la punteta de l'iceberg, i no passarà d'aquí. A aquesta dona no l'aglapiran, perquè fa anys i anys que controla tot el que vol controlar i mai ningú no ha motat.
Es podria citar allò que "l'arbre no deixa veure el bosc". Quina mafia déu meu.
Valoració:3menosmas
Per Antoni, fa mes de 14 anys
Riera jo no soc ni d'extrema dreta ni de ningú i he atacat a na Munar. Com a presidenta d'un CIM que ven a meitat de preu un immoble que és nostre, com t´ agrada dir "del país". Jo no sé si ho dius pel diari el Mundo, però el que és cert és que ha estat´l´únic diari que ha fet un treball seriós d'investigació i que no ens dorm amb grans fotografies de successos o notícies d'agència, afegint quatre notes de regionalisme cultural per tenir contents als semi intel-lectuals.
Extrema dreta.. Veus fantasmes per tot.
Si volem fer país de veritat aquestes merdes - i més que sortiran- han de sortir i no només penjar quatre banderes o defensar una llengua. El país som tots i quan un polític és corrupte ens estafa a tots.
Per cert, ja pots començar a demanar que s'investigui el patrimoni de Munar com has estat demanant que s'investigués el de Matas.
Valoració:16menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 14 anys
Riera, s'ha d'esser pardal i altres coses per no veure que vendre can Domenge amb una subhasta a la baixa és irregular. De totes maneres estic quasi segur que Munar ho té ben fermat i no passarà res. A més, Riera, la gent del carrer fa anys que pensa que Munar s'ha aprofitat de la seva posició dins la política i si l'has tractada directament hauras pogut comprovar que està per damunt el bé i el mal. O just escrius les paraules que et diuen els que et manden i no has pogut xerrar amb ella ?.
Valoració:21menosmas
Per Freddy Mercury!!, fa mes de 14 anys
Com diria el gran Freddy Mercury, el show ha de continuar, i en Flaquer s'ho ha pres al peu de la lletra.

“The show must go on”, que continue el “paripé”, I al Partit den Flaquer els clots i bonys proliferen cada cop més, com els bolets a la serra. Aliens a la realitat?…No

Que visca el “paripé”! Però tots tranquils, tot solucionat, ara us fem un gran partit i tot apanyat. Així ens recordareu com els grans Faraons que ens deixàreu les vostres piràmides i nosaltres, cada cop que les admirem exclamarem amb molta devoció: Que grans sou! Visquen els traïdors!!

Que el ritme no pare! Discomòbil de gent a tope i el “Deejay”

On està el Consell Politit? On està la executiva? Al carrer sindicat bufant-se! Festa, festa! Pujant als so del “paripé” a manta acompanyat amb rialles d'orella a orella d'aquells que es freguen les mans pensant que el negoci està en bones mans i assegurat.

“the show must go on” i la senyora Munar convertida per uns dies en fallera major. El que haureu de fer per continuar xuclant del pot.

“The Show must go on”, el que us costarà fer per conservar el jornal i la cadira.

En conclusió: Flaquer i Flaquerina! Passa-ho tant bé com pugues aquests dies. Que la festa, la feu vosaltres.
Valoració:16menosmas
Per Jaume Coll, fa mes de 14 anys
Editorial sense sorpresa... Riera i Serra recolzant a Munar. Com que és "vostra"
Valoració:14menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 14 anys
El primer problema crec que és l'ànsia de poder de na Munar, arribar a governar a qualsevol preu, no només una vegada sinó dues o tres o quatre, o…, callant la veu més crítica i més reivindicativa pels interessos de UM.

La segona, les lluites internes, un partit poc unit arriba poc amb el seu missatge. Tots sabem d'on venim, on hem arribat i on som. Ha valgut la pena, el darrer congrés? De pals n'hem rebut sempre, aquest podria ser més o menys previsible?!! Heu d'obrir els ulls, escoltar la veu de tots els afiliats i sobretot tornar engrescar als votants fidels. Si s'ha de treure l'escombra, es treu… però busqueu la cohesió interna, amb el missatge clar i les reivindicacions que els mallorquins defensem com a necessàries, com ha passat quasi sempre i llavors torneu a lluitar.

Tercera, tots esteim decebuts, però ens aixecarem altra cop, només cal que fiqueu fil a l'agulla i aneu per feina. Autocrítica i no deixar que els traïdors com en Mateu Cañellas i altres aprofitin aquest moment per fotre'ns més la guitza.

I una darrera cosa, que m'estic allargant molt, nosaltres estem decepcionats, quan dic nosaltres em refereixo a la gent de partit i votants, però n'hi ha que ho estan per la política en els darrers temps del partit i això ja ho deveu saber. Les causes són les que han de portar a la reflexió interna de partit i actuar, però ACTUAR de veritat.

Resumint… menys ànsia de poder i més empenta pel nostre país, i si cal fer-ho a l'oposició perfecte, menys ens sentiran i no quedarem “callats” pel poder. Menys mal que n'havíem après d'errors passats… Amunt i a recuperar la credibilitat… que teniu molta feina per fer…
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente