algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

Capital europea de la cultura

Les Illes Balears aspiren a ésser designades, l'any 2016, capital europea de la cultura. La iniciativa ha estat del senyor Feil, conegut per haver estat l'impulsor d'Art Colonge, una mostra d'art contemporani, en la línia d'ARCO, que va tenir lloc fa dos anys. I, naturalment, el Govern l'ha feta seva. A hores d'ara el projecte ja fa camí, i haurem d'esperar l'estiu pròxim per a saber si el Ministeri de Cultura hi dóna el vistiplau. A la fotografia de la presentació de la candidatura, feta a la Cambra de Comerç, dilluns passat, podem veure el senyor Sebastià Serra (Institut d'Estudis Baleàrics) al costat de Herr Middelmann (Foment del Turisme i Air Berlin). La imatge, tot i ésser d'allò més nítida, és poc clara. Obre interrogants. Què fa el senyor Sebastià Serra frec a frec amb Herr Middelmann, talment com si fossin Mauri-Maguregui? Dit amb altres paraules: poden compartir un projecte cultural l'Institut d'Estudis Baleàrics i Air Berlin? Ben segur que no.

Herr Middelmann s'ha declarat enemic visceral de la llengua catalana i ha convertit una entitat cívica, centenària i prestigiosa com és el Foment en una oficina d'hotelers. La seva malvolença tocant al català sols és comparable a la d'un Galinsoga o a la d'un Tito Boadella, la setmana vinent de gira teatral per Mallorca. Recordem que Denaes (Fundación para la Defensa de la Nación Española) va concedir-li el premi Españoles Ejemplares, amb Boadella en el jurat, perquè (i cito textualment la web de Denaes) "provocó un incidente al negarse a respetar los derechos de los catalanohablantes en sus vuelos a Baleares". Tanmateix, per si no fossin prou clars els mèrits d'Air Berlin (és a dir, de Herr Middelmann) la web d'extrema dreta afegeix que "la compañía respondió a la petición del Gobierno Balear con una burla". Un comportament tan groller va trobar resposta immediata en el Barça, que va deixar de volar-hi. I, darrerament, en la Generalitat.

Air Berlin ha reclamat un tracte de favor idèntic al que es dispensa a Ryanair, i des de la Secretaria per a la Mobilitat li han fet saber que el tindrà sempre que utilitzi el català a les pàgines web de la companyia i en les comunicacions amb els passatgers. De manera que li han tirat a la cara, a Herr Middelmann, el seu desamor al país. Curiosament, Herr Middelmann manté una sintonia immillorable amb molts d'alts càrrecs del Govern balear. Tampoc no ens pot sorprendre. Matas s'agenollava davant Pedro Jota i Antich rep Herr Middelmann a capades. A través del comportament dels que ens governen, hem après que la dignitat val tan poc com pesa. Tanmateix, tot i que no esperem gaire de les institucions, hi ha coses que sorprenen desagradablement. Una d'elles és aquesta col·laboració entre l'Institut d'Estudis Baleàrics i Air Berlin. Coneixent el senyor Sebastià Serra com el conec, confio que sospesi els pros i els contres d'aquest maridatge. I per poc que afini veurà com tot són contres. Les Illes Balears, capital europea de la cultura 2016...? Potser. Però siguem conseqüents. Amb Herr Middelmann, no.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per blof! i amen, fa mes de 14 anys
transit
Valoració:0menosmas
Per blof! i amen, fa mes de 14 anys
secundum dixit, sicut tansit
Valoració:0menosmas
Per Regomira, fa mes de 14 anys
cara dura = barrut ( que té molta de barra )
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Ja sabem que els mallorquins, històricament, en lloc de combatre l'enemic, ens baixam els calçons i li feim la pilota perquè no ens extermini. Però esdevé que, últimament, aplicam aquesta solució no sols als enemics poderosos, sinó també als dèbils, de manera que qualsevol que arriba aquí, segurament enaltit per les arengues de l'enemic de terra endins i els traïdors casolans ( a més de la nostra típica indiferència i covardia), es creu amb el dret de fulminar els nostres costums i la nostra identitat. Així que, malauradament, no crec que tardem gaire a desaparéixer del mapa. Potser ens ho merixem.
Valoració:4menosmas
Per Avergonyit, fa mes de 14 anys
No s'entén com encara els mallorquins ens treiem els calçons davant qui ens menysprea i insulta. Air Berlin no mereix més que el nostre rebuig fins que de veritat demostra la seva bona intenció d'integrar-se entre nosaltres. Aquesta empresa ens hauria d'estar eternament agraïda a tots els mallorquins. I mireu com ens ho paga. D'això, un temps, aquí, en deiem poca vergonya i cara dura. Però es veu que ens hem tornat llepaculs i carronyaires. Quina llàstima!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente