nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Sense esperança

Es veu que la Santa Inquisició ha decidit a Mallorca no lliurar ni el sagrat mes d'agost i a mitja canícula ha omplert els calabossos amb presumptes delinqüents i suposats amics de Matas, Cirer i Estaràs. De fet, són tan nombrosos que podrien constituir una associació o, ja que hi som, continuar militant en el seu partit, units per la cobdícia i l'especulació. Si qualcú està confós i ja s'ha perdut amb els noms, llinatges i càrrecs de govern no cal que s'angoixi gaire ni que sols tiri d'hemeroteca. Els nostres i les nostres presumptes s'identifiquen fàcilment tant en les formes com en el contingut. Quan són detinguts s'escandalitzen obertament pel que consideren una conspiració juevomaçònica i després d'intentar els arguments clàssics de la ignorància, la bogeria acreditada via informe psicològic, carregar el "mort" a un altre i el tan eficaç jo era un tècnic/tècnica sense cap responsabilitat política cerquen missers, amb bon nom i millor minuta, d'atrezzo per a les fotografies de portada de tota la premsa local i nacional.

La resta és prou coneguda per a tots els ciutadans del nostre petit regne: passejades cap als jutjats, declaracions de suport del partit, fe cega en la justícia i un cop de mà de dalt, de Madrid, de la dreta o de l'esquerra... La qüestió és ajudar i deixar el circ en el moment més interessant. Per tot això, el nou escàndol, el del Palma Arena, ni ens ha sorprès ni ens ha escandalitzat. Tenim la pell de cuiro i la fe en la justícia fa temps que l'hem perduda. De moment, només ens queda el reconeixement i l'aplaudiment pels únics que no han perdut l'esperança: els fiscals. Noltros ja fa temps que hem presentat la nostra dimissió ètica; ni ens commou Cirer, ni somiam amb un Matas rendint comptes per l'espoli i tot el mal que ens ha fet, ni pretenem que determinats partits de dretes deixin de ser una mera societat anònima.

Ja ens hem cansat fins i tot de multiplicar en pessetes els milions incalculables d'euros distribuïts sota l'excusa d'un velòdrom de rialles. Fa mesos, quasi un any, que el rum-rum del carrer anunciava detinguts d'altes esferes i fins i tot implicacions de membres emparentats amb la reialesa espanyola. Ara, després d'un parell mallorquí de pluges i de casos judicials aigualits, ja res no ens sembla insuficient. Ens han buidat la butxaca i, el que és encara més greu, ens han robat l'esperança.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.