nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Reaccions davant l'operació Espasa

CATALINA CIRER

Ai mareta meva, quina dolentia! Ho sabia de sempre: vius amb els rojos...! Catalineta: vius amb els rojos, que tots vénen de Rússia. Però no ho he cregut fins a tocar-ho amb les mans. Fan toc-toc a la porta, obres, i au, cap a la txeca. Han embolicat en Rafalet Duran amb el Palma Arena i la criatureta no en sap res. Ves que ha de saber de bicicletes un al·lot amb estudis que allò primer que fa en tocar plomes és comprar un cotxe! Si jo fos home ja hauria repartit més coces que n'Eto'o. Però som dona. I les dones de dretes, ni granota ni trinxeres. Nosaltres, a la rereguarda a fer brou per a la tropa i a misseta. Ara mateix, amb tants de disgusts, estic més blana que els guants d'en Titoi.

Però tenc el meu geni. Que no em cerquin, que no em cerquin...! Li he dit a Don Alfredo Miralles en confessió: donde las dan, las toman. Idò, vius! Que n'hi cabrà més d'un dins l'olla de Bellver! Mentrestant, però, no pens estar-me quieta. Tots els de l'ajuntament del trenta-sis que passaren per la presó tenen un carrer a nom seu. Així que na Calvo ja pot fer espai per als nostres. Vull un carrer per a Javier Rodrigo de Santos. Un altre per a Òscar Collado. I un altre per a en Rafalet, no en faltaria d'altra! O si s'escau, un memorial de bronze on hi figurin tots, amb un jardinet i floretes. El solar de xoriços de n'Abel's, davant Cort, va estar en venda no sé quin temps. Ens hauria vengut de perles.

CARLOS SIMARRO

Finalment, una alegria. Ja era hora! Rafael Duran, Pepote Ballester, Antoni Palerm i Jorge Moisés, entre d'altres, han estat detinguts. Però això únicament confirma que en tota guerra sempre cauen els millors. Res més. En el Partit Popular ens alegram de les detencions, perquè ara hi haurà un jutge que tindrà l'obligació d'escoltar-los. Parlaran i posaran de relleu l'operació de descrèdit contra el Partit Popular que no sabem qui ha posat en marxa, tot i que el President Antich ben igual podria ésser més explícit. Nosaltres estam convençuts que els nostres han fet les coses bé.

Que la pista de ciclisme no està homologada per la federació internacional...? Home! Tampoc no ho ha estat el carril bici de Ciutat i na Nanda Ramon hi pega més fues que en Tortella a Tirador. Que hi ha un ascensor que s'obre a foravila...? Ni que s'obrís a Sineu! Vull dir que un metre endavant o un metre enrere del lloc previst és un error que es pot solucionar fent córrer una mica l'edifici. Que les despeses del Palma Arena han duplicat el pressupost inicial...? Potser. En tot cas, els botifarres ja diuen que parlar de doblers és de mal gust. La preocupació pels comptes sempre ha estat cosa de botiguers i de mossons. De gent vulgar, en definitiva, que encara creu que dos i dos sempre seran quatre. La nostra gent ha rebut una educació més selecta. De la mateixa manera que si passa per davant un vàter de senyores obert mira cap a una altra banda, quan veu un llibre de comptabilitat es posa les ulleres de sol.

EL PROFESSOR DE GEORGETOWN

Ahí va mi teoría de la conspiración de las bicicletas. La culpa es de los catalanes. Del estatuto, que rompe España. De la financiación, que hace más pobres a los españoles. Quien se apasiona hablando del Palma Arena, olvida que España tiene los días contados. He ahí la madre del cordero. De manera que en el archipiélago balear se da una chapuza judeo-masónica-catalanista con la colaboración irresponsable del PSOE y orquestada por elementos de clara vocación secesionista como Caró, algún que otro pater, porque en la iglesia catalana siempre hay curillas rojos, o incluso por Yordi.

Los unos y los otros no persiguen otra meta que no sea echarle un pulso a Jaime Matas y, si flaquea, van a por mí. O sea, a por España. Aunque no importa. Los españoles nos hemos acostumbrado a deshacer entuertos con el peso de la razón o de la espada. El coscorrón es educativo. ¿Que las cuentas del Palma Arena no salen...? Yo apuesto a que sí salen, por algo le llevo los números a Murdoch. Sólo digo una cosa: los números cuadran si hay voluntad política de que cuadren. Y el mejor ejemplo lo tenemos en Sofico: siempre anduvo en rojo, pero mientras Don Francisco veló por la patria los números importaron poco. ¿Que el rojerío rumoreaba...? Metió a García Valiño en una vicepresidencia y aquí paz y después gloria. Y de eso se trata. Al frente del Palma Arena hace falta un patriota de prestigio.

Y los contables que aprendan a disfrazar los números con la destreza de las amas de casa de antaño que hacían guisos de cordero sin cordero para engañar al hambre. Cualquier cosa antes que choricear a la CEDA. Señores de la fiscalía: denuncio el trato discriminatorio que está sufriendo tanto la gente de bien como la Iglesia, así como la conculcación sistemática de los valores éticos y morales que nos llevaron a protagonizar un 18 de julio. Yo anuncio otro cataclismo. Aunque no me sorprenderá en el Alto de los Leones, sino navegando por el Mediterráneo como a Cambó. Los perdigones, para los conejos. En algo tiene que evidenciarse mi vocación catalanista.

JAUME MATAS

Well, well, Palma Arena...! M'he acostumat als mojitos i amb quatre mojitos tots els records són bons. De manera que el record que en tenc és que vaig regalar, als mallorquins, una voltadora millor que la d'en Castellitxo. Que no poden fer-s'hi curses perquè l'empostissat s'aixeca a trams...? Vejam. Antich no té una conselleria de nyaps i esguerros...? Doncs, si no la té, és un passerell que, en comptes de dedicar-se a la política, s'hauria d'haver fet Robin Hood. El Palma Arena... Well! M'avorreix parlar-ne. Preferesc un mojito. Rom a voler, sucre, menta, un raig de sifó, gel picat, i tot per endins amb quatre glops. Quan vaig apartar-me de la política, vaig decidir mirar cap endavant. Com el Dioni.

Estic convençut que els meus antics companys del Partit Popular m'entenen. Si no hem de mirar cap enrere per a desenterrar morts de la guerra, tampoc ho hem de fer per a treure punta política a quatre estelles que a tot estirar serveixen per a encendre el braser. Tenc la impressió que de tot plegat se'n fa un gra massa. Encara que no vull interferir en la feina de la fiscalia. Som apolític.

I Mallorca em queda lluny i he perdut el bitllet de tornada. Però estic informat. M'han dit que s'allarga la veda dels raors fins dia trenta-u per tal que augmentin de pes. Si Mercè Amer ho fa pensant en mi, li ho agraesc, però no cal que s'esforci. Si he de venir a pescar-los jo, tururú! Duran barba de jai i encara no els hauré pescat. En conclusió, no m'espereu. Bye, bye! Vols tu, one mojito...?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tonina, fa mes de 14 anys
lLORENÇ ETS GENIAL! i a aquest "monieco " d´abaix el volia votar negatiu i m´errat Ja me sap greu.
Valoració:1menosmas
Per Mingote Revulgote, fa mes de 14 anys
Un dia t'embolicaran a tu i a tota la teva nissaga i molts es faran cabals. Com si no us coneguéssim!
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente