Focs d'artifici a classe
En una gran demostració de les seves capacitats de populisme, el Govern de Rodríguez Zapatero anuncià que tots els estudiants de 5è de Primària i 2n de Secundària començarien el pròxim curs amb un ordinador portàtil a la seva disposició. La iniciativa, que molts no s'acaben de creure, estava inclosa en el pla Escola 2.0 i anava acompanyada de la intenció de dotar totes les aules de pissarres digitals i connexió sense fils a internet. Aquestes mesures haurien de significar una gran passa endavant en la introducció de les noves tecnologies a les aules.
Ara bé, han estat rebudes amb profund escepticisme, i no només entre els professionals docents. Poca gent pensa que les mancances del sistema educatiu derivin de la presència o no d'ordinadors a les aules. Molts més ho atribueixen a la formació i, potser encara més, a la motivació dels docents. Poca cosa es resoldrà si el problema estructural que presenta l'ensenyament s'intenta resoldre només amb iniciatives que es poden qualificar, com a mínim, de focs d'artifici.
També a Opinió
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- Els feixistes reaccionen histèrics contra Toni Nadal: «A Mallorca no parlam català, parlam mallorquí i espanyol»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El gran problema de l'educació és la falta de personal de suport (que la Conselleria nostra no fa més que eliminar) i les elevades ràtios professor-alumne. Les tecnologies poden ajudar i ajuden en determinats moments, però pensar que en seran la solució... s'ha d'esser molt capdefava.