muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

Que no passin ànsia els pollencins

Vull explicar la Festa de la Pota del Rei, que des de fa dos anys se celebra a Inca i que ha creat certa polèmica a altres pobles de Mallorca, com ara Pollença, on la Festa dels Moros i Cristians té una tradició més que centenària. Aquesta festa d'Inca res té a veure amb la que es fa a Pollença. En primer lloc, i això ha de quedar molt clar, perquè res del que es representa no és història, sinó que és una antiga llegenda que ha anat passant de boca en boca.

Una llegenda que em contaren a mi els meus padrins, que els meus pares ja no contaren tant als meus fills i que jo, que ara ja som padrina, ja no contaria als meus néts si no fos perquè l'Ajuntament d'Inca ha decidit crear aquesta festa. La llegenda diu que Jaume I es trobava al puig Major i va veure con uns sarraïns maltractaven la gent del poble d'Inca. Jaume I, que devia tenir una vista de superheroi, va pegar un bot amb el seu cavall i va deixar la seva pota, la del cavall, marcada en una pedra que es troba a dalt dels molins.

Aquest lloc fou durant molts d'anys un espai al qual els inquers anaven per fer-hi berenades i era llavors quan els més vells contaven la llegenda. Si la Festa de la Pota del Rei serveix per conservar aquestes tradicions, a mi ja em pareix bé. I des d'aquí vull dir als pollencins que no passin ànsia perquè, igual que per moltes fires que es facin el Dijous Bo només és d'Inca, la Festa dels Moros i Cristians és ben pollencina i no crec que els inquers vulguin mai llevar-los el protagonisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.