nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

No vagi per dit

100 anys de la Setmana Tràgica
Avui fa 100 anys en clau del començament de la Setmana Tràgica a Catalunya i demà, de la derrota que l'Exèrcit espanyol patí al Barranco del Lobo, just devora Melilla. Hi moriren reservistes catalans i mallorquins que havien estat obligats a embarcar-se a Barcelona el dia 18. L'article de demà del nostre col·laborador Bartomeu Mestre fa esment de les conseqüències d'aquells fets, que motivaren una cançó: Melilla ya no es Melilla./ Melilla es un matadero/ donde envían españoles/ a morir como corderos. En el Barranco del Lobo/ hay una fuente que mana/ sangre de los españoles/ que murieron para nada.

Les festes d'Algaida: ni el gran Fellini
Hauran d'estudiar millor els algaidins això de llançar focs artificials durant les seves festes. Divendres vespre, les espurnes queien damunt els espectadors al pati de l'Escola, on la gent es protegia el cap amb les cadires. S'hi registraren escenes de Fellini. Les espires es precipitaren també sobre un sementer aferrat a l'escola, que es calà foc.  Algunes autoritats presents s'ho miraren d'enfora, incapaces d'intervenir-hi, tan alegre era el seu estat d'ànim.

Els esforços de Cerdà
El delegat de Teatre del Govern, Pep Ramon Cerdà, treballa de valent per posar en marxa el Consorci de l'Audiovisual i el Cinema, que va prometre Bàrbara Galmés. Tot i això, els esforços no són suficients, ja que depenen d'altres administracions. I Cort encara hi ha d'aprovar la seva entrada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 14 anys
Barbara Galmés? SOS!!!!!!!!!!
Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente