algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Armes de colonització massiva

En Balutxo, dilluns passat, va publicar en aquest diari un interessantísim document en què esbuca i esmicola els arguments dels negacionistes de la nostra colonització. Hi va documentar declaracions d'ideòlegs espanyols partidaris de fer servir l'exèrcit com una eina per desarrelar els nostres joves i, alhora, per ocupar el nostre país. França, igualment, no va dubtar gens ni mica a fer servir l'exèrcit com a arma de destrucció massiva de la catalanitat al nord dels Pirineus. A la Primera Guerra Mundial va fer servir els nord-catalans com a carn de canó destinant a la línia de foc molta més proporció de catalans que no de "francesos" no catalans. Va bé que hi hagi testimonis que refresquin la memòria històrica col·lectiva. Encara més: pens que els estats més rabiosament nacionalistes, com Espanya, França, Rússia, Turquia i d'altres, continuen fent servir avui en dia autèntiques armes de colonització que, de tan avesats que hi estam, si no les destapam, hi ha el perill que els qui les patim no ens en temem. A més de la substitució ètnica -que el catalanisme oficial nega perquè considera tabú ni tan sols parlar-ne-, les divisions i bregues tribals -blavers, gonelles i quatroprovincianistes-, avui els estats nacionalistes fan servir l'arma de l'esport, on malavegen que el cim més sublim a assolir per qualsevol esportista sigui la participació a la selecció "nacional" de l'esport que sigui. Així, l'esportista i els seus seguidors s'integren sentimentalment sense ni tan sols témer-se'n a l'estat-nació d'una manera molt més efectiva que escoltant sermons nacionalistes. Una altra arma terrible és la divisió dels colonitzats entre "dretes" i "esquerres". El catalanisme n'és un trist exemple en creure, tot innocent i entabanat, que l'esquerra espanyola és el mal menor, l'aliat exterior que ens "comprèn", ens "tolera" i ens perdona la vida, quan la veritat és que els dos grans partits nacionalistes espanyols, el PP i el PSOE, ja han demostrat que comparteixen el mateix projecte espanyolista i que l'única diferència que els separa és la pressa per la nostra assimilació: un partit en frisa rabiós i l'altre accepta que arribi a mitjan termini. Res pus no els separa. A Mallorca ja n'hauríem pogut aprendre la lliçó amb la Guerra del 36: la República espanyola va sabotejar el desembarcament d'en Bayo, que pretenia alliberar Mallorca del terrorisme feixista. I el va sabotejar tan sols perquè el protagonitzava la Generalitat. L'Espanya "amiga" nostra, esquerrana, republicana, solidària, obrera, proletària i tot això, es va estimar més que Mallorca fos el portaavions d'en Mussolini abans de permetre que l'alliberament de Mallorca el protagonitzassin els nostres compatriotes del Principat i es pogués acabar reconstruint la nació que va fundar el rei en Jaume.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Més que de sil·logisme caldria parlar de regla de tres
Valoració:0menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
No, Miquel, crec que si Esquerra Unida és de dretes UM encara ho és més i així ho demostra sa seua actitud en assumptes com s'urbanisme o sa immigració i, és més, molts gonelles hi tenen cabuda i dubt que siga un partit de sa resistència nacional, que no és igual que nacionalisme; també podríem dir que en Martin Luther King, per exemple, era un racista perquè sa seua lluita se centrava en sa consecució de sa dignitat per a sa gent de raça negra (sil·logisme: es qui defensen sa nació catalana són nacionalistes i, per tant, es qui defensen sa raça negra són racistes, ses qui defensen sa igualtat entre sexes són sexistes, etc.) i no ho deim. Per altra banda, sa relació entre es Països Catalans i Espanya no és ni de bon tros com sa que mantenien es estats que s'enfrontaren a ses guerres mundials o quan ho feren Iran i Iraq es anys vuitantes; en aquestos darrers casos, es tractava d'estats i, com a tals, maquinàries opressores que feien enfrontar es pobles que oprimeixen entre ells, mentre que entre es Països Catalans i Espanya (o entre el Kurdistan per una banda i Iran i Iraq o també Turquia per s'altra) es tracta de nacions que són oprimides justament com a tals nacions, com ho són es negres i ses dones; sa guerra Iran-Iraq fou contra ses classes populars d'ambdós estats però també contra el Kurdistan com a poble no sobirà, no és igual. Per això mantenc que defensar ses ara com ara inexistents integritat i sobirania des Països Catalans, del Kurdistan, d'Occitània, des País Basc, del Sàhara Occidental, etc. és ser d'esquerres
Valoració:0menosmas
Per Apàtrida, fa mes de 14 anys
A veure si feim una mica d'esforç. Aixó de que soc un agent colonial ja m'ho heu dit altres vegades. Quina poca imaginació. Per cert, "Mascarada" i "Tauró", res a dir sobre el debat del desembarcament de'n Bayo? On son les opinions? On els arguments? Només veig acusacions personals pròpies de persones infantils i maniquees.

"Tauró", ultranacionalistes n'hi ha sota tota bandera nacional I la quatribarrada no és cap excepció. Per molt que ho neguis, només cal llegir alguns comentaris a aquest diari per trobar notoris exemples. Ja sigui de manipulació històrica (com aquest cas) o de xenofòbia, com és el cas dels comentaris de les noticies relacionades amb l'inmigració. Aquesta és la crua realitat. Un altra cosa és que molts no la volgueu veure.
Valoració:-3menosmas
Per Mascarada, fa mes de 14 anys
O no veieu que Apàtrida té vocació de professor de F.E.N.?
Valoració:2menosmas
Per Tauró, fa mes de 14 anys
Si és així, Apàtrida, estàs molt més malament des boll. No conec cap independentista que vagi a furgar a les pàgines d'Antonio Alemany i, molt menys, a deixar-hi comentaris crítics. Perds el temps i la llavor si vas de bona fe, però tot indica que ets un agent colonial que té molt de temps per perdre si no fas feina al Ministerio del Interior. Allò que és cert i segur és que si fossis un apàtrida tendries altres prioritats perquè els ultranacionalistes no són per aquí i tu ho saps massa bé!
Valoració:7menosmas
Per Apàtrida, fa mes de 14 anys
Congre, no em facis riure. Jo no vull que el diari foti a ningú al carrer. M'agrada llegir la premsa en la meva llengua, però m'agrada trobar una mica d'objectivitat. I quan llegeixo bajanades tendencioses com aquesta de Caldentey parlant de l'expedició de'n Bayo, se'm posen els cabells drets.

I el pitjor és que hi ha gent com tú i com en "Independent" que vos ho empassau com si fos "paraula divina". Cercau llegir alló que coincideix plenament amb la vostra visió patriotica catalana i no vos importa gaire si aixó respon a la realitat o no. Només voleu reforçar el vostro "sentiment nacional" i qualsevol mitjan és vàlid, com el de manipular l'història a conveniència. Exactament el mateix que fan Pio Moa i Cesar Vida, encara que no ho volgeu veure. Llegiu una mica sobre el desembarcament de'n Bayo, podeu escollir l'historiador rigurós que volgueu i comprovau si el que diu en Caldentey és sostingut per ningú.

Però és evident que no teniu arguments. En lloc de debatir sobre aquest tema del desembarcament, la vostra resposta és que soc el "braç armat de l'espanyolisme més hipòcrita o que "em pegaria un yuyu" perque els catalans tinguesin selecció nacional.

Ja ho diuen: "On no n'hi ha, no en cerquis"

Valoració:-2menosmas
Per Congre, fa mes de 14 anys
Apàtrida només cerca que el diari foti al carrer gent com Caldentei o Balutxo i que no hi hagi discrepància amb l'Espanya oficial. És el braç armat de l'espanyolisme més hipòcrita! A qui haurien de fotre al carrer és a ell.
Valoració:0menosmas
Per Independent, fa mes de 14 anys
Això que diu en Caldentey de les seleccions esportives és cert. Per això els espanyols no en volen sentir ni parlar! Ja tendríem la Copa Davis, el campionat del món de Hoquei, de natació sincronitzada i de moltes altres competicions. Els britànics tenen seleccions d'Escòcia, d'Irlanda del Nord, de Gal·les i d'Anglaterra, però aquí els hi pegaria un yuyu gros a tots els espanyols i als falsos apàtrides!

Per cert, té gràcia que n'Apàtrida compari els independentistes amb en Cesar Vidal i en Pio Moa, però que no els hagi deixat mai un puta comentari. Ai, herbeta! Vaja espanyolista mal disfressat que només vas a grufar dins el que volen alliberar una nació oprimida!
Valoració:4menosmas
Per Miquel, fa mes de 14 anys
Joan de Balàfia, o sigui que IU és de dretes i UM és d'esquerres no? I és que és llegeixen unes beneitures per aqui. El patriotisme només ha servit històricament per enganar al poble i utilitzar-lo en benefici dels governants de turn. La Primera Guerra Mundial va ser una carnisseria on els treballadors d'uns paisos i dels altres s'assassinaven entre si mentres els poderosos feien negocis.

Encara avui, és evident, n'hi ha qui s'embolica amb la seva pròpia bandera i utilitzen "armes de manipulació massiva". A Espanya n'hi ha un munt, però també entre nosaltres. En Caldentey n'és un bon exemple.
Valoració:4menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Donar suport a ses aspiracions d'alliberament nacional, ben mirat, és ser d'esquerres, així com ho és lluitar contra es sexisme, es racisme... Si el PSOE o fins i tot Esquerra Unida tenen tics nacionalistes espanyols és que no són d'esquerres
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente